De beste rooftop bars in Rotterdam

Rooftop bars zijn hot, dat zie je in het buitenland al langer: dakterrassen op de zoveelste verdieping van een gebouw waar je gezellig kunt eten en drinken. Niet altijd even goed vindbaar maar dat maakt het extra spannend.

Eerder dronk ik mijn wijntjes bij de roopftop hotspot van Parijs: Le Perchoir. Het was even zoeken naar de ingang maar eenmaal boven heb je zo’n geweldig uitzicht en beleef je de stad weer op een heel andere manier.

Talks & Treasures - de beste rooftop bars Rotterdam

Je kan er ’s winters wat drinken in de tent of je hangt met droog weer in een loungebank voor de vuurtonnen. Rooftop bars kunnen altijd, daarvoor hoeft de zon niet per sé te schijnen! Inmiddels heeft Le Perchoir een aantal nieuwe (soms tijdelijke) rooftop bars geopend!

Dakterrassen &rooftop events Rotterdam

Rotterdam volgt die fijne trend om met een drankje op grote hoogte te genieten van spectaculair uitzicht.

Neem zeker een kijkje tijdens de Rotterdamse Dakendagen. Je kan door heel de stad op bekende en onbekende plekken het dak op. Dit event komt er weer aan op 9-11 juni 2017.

Bij de Hofbogen zijn regelmatig toffe events zoals onder andere RYPP Wijnfestival (26-28 mei 2017) of Roffa Mon Amour (19-30 juli 2017). Check hier de dakevents in 2017.

De beste rooftop bars in Rotterdam met het mooiste uitzicht, lekkerste drankjes en fijne happen

Gelukkig hoef je niet op een speciaal event te wachten om je tijd op een Rotterdams dakterras door te brengen. En kun je je zwoele zomeravond afsluiten, of beginnen, op één van deze hoge hotspots in de stad.

OP HET DAK

Deze groene rooftop bistro (geen bar, maar hoort toch echt op het lijstje!) op het dak van het Schieblock bestaat al een tijdje en omdat het zo’n succes is, zijn ze sinds maart 2016 van woensdag tot en met zondag open.

Gelukkig want lunchtijd op woensdag kwam op de een of andere manier nooit goed uit. Je kunt er ontbijten, lunchen of iets drinken en naar het groen staren (bovenste foto) van woensdag tot en met zondag. Op Het Dak

nhow Rotterdam

Spectaculair mooi uitzicht over Rotterdam? Ga dan naar het terras van het Nhow in De Rotterdam. Met hapjes en drankjes op het terras kijken naar de zonsondergang is zo romantisch…Of je gaat ’s ochtends heel vroeg voor een ontbijtje en om de stad wakker te zien worden. nhow Rotterdam

The Suicide Club

Vlakbij Centraal Station vind je The Suicide Club op het dak van het Groothandelsgebouw. Een mooi restaurant, bar en club voor de betere rooftop party. Eenmaal binnen en boven drink je buiten op het terras de meest sexy cocktails en geniet je van waanzinnig uitzicht over de stad. The Suicide Club

Talks & Treasures - de beste rooftop bars Rotterdam

STROOM Rotterdam

Op de Llopydpier heeft STROOM deze zomer een pop-up brasserie op het dakterras. Vanaf de luie loungebanken bewonder je weer een andere rooftopview en eet je lekkers uit de brasserie van Stroom. STROOM Rotterdam

DÂK

Tijdens DÂK is er een pop-up dakterras bij Parking Westblaak. Meer een stadspark dan een dakterras op ruim 30 meter hoogte met uitzicht over Rotterdam. Er is elke avond iets leuks te beleven en je kunt meedoen met de BBQ. Tip: ga op tijd, want vol = vol op DÂK. Check de website voor de editie 2016 DÂK en wie weet komt er in 2017 weer een editie.

Winterse rooftop bar!

Hopelijk komen er nog meer rooftop bars bij de komende tijd. En niet alleen in Rotterdam, waarom niet ook in andere Nederlandse steden? Liefst op blijvende locaties zodat je ook in de winter, net als bij Le Perchoir, vanuit de hoogte kan genieten van mooi uitzicht over de stad.

De beste rooftop bars Rotterdam

Zit je liever laag bij de grond? Deze terrassen aan het water in Rotterdam zijn ook heel erg fijn. Lekker beschut en knus zijn de restaurants met tuin om je zomeravond door te brengen.

Beeld boven Studio Cui Cui Le Perchoir, midden The Suicide Club

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *