Ayla: stralend eten op het Kruisplein

Ayla: stralend eten op het Kruisplein

Het Mediterraanse restaurant Ayla ligt in de stralende zon te blinken van nieuwigheid. Vorige week is het geopend en eigenlijk moet je alleen al voor het bijzonder mooie interieur naar binnen. Daarna blijf je vanzelf om iets te eten of drinken. Zo ging dat bij mij tenminste. Waarom? Het valt het best te omschrijven als een knappe mix van relaxte sfeer, fijne mensen en natuurlijk een verleidelijke menukaart. (Check de P.S onderaan dit bericht)

Ayla kookt en schenkt aan het Kruisplein graag voor iedereen. Kom langs, val binnen, schuif aan of wacht op een plekje. En dat kan van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Ik bezweek vanochtend voor de pancakes met dadels, pistache en gezouten caramel. Klinkt goed toch? Ga maar gauw, want voor je het weet bedenkt de chef-kok een ander gerecht. Op de wekelijks wisselende kaart staan heerlijke tapas voor fijne prijzen, spannende cocktails en nog meer lekkers om met vrienden voor terug te komen.

Ayla: stralend eten op het Kruisplein

Ayla in de zon

Het fraai ingerichte interieur is net als de keuken geïnspireerd door Mediterraanse landen waar je hier in het koude noorden naar verlangt als de zomer voorbij is. Dat maakt deze plek ideaal voor zowel koude winters als warme zomers: de sfeer en het eten zijn om bij weg te dromen naar warme vakantiebestemmingen. En wie wil er niet het hele jaar op reis? Precies.

Ayla is een hotspot voor mensen die, zoals ik, het liefst alle gerechten willen proberen en niet gebonden willen zijn aan een ding. Noch aan smaak, noch aan sfeer. Het doet me denken aan Marseille, de Zuid Europese invloeden gaan daar zo sterk samen met de Noord Afrikaanse sferen.

Ayla: stralend eten op het Kruisplein

De plek waar ooit de Ontbijtbar zat (van dezelfde eigenaren, net als Biergarten en Suicide Club) heeft buiten de bankjes klaar staan voor een zonnige dag. Binnenkort wordt het uitgebreid met een ruim terras. De grote verrassing wordt volgend jaar het terras van Ayla aan de achterzijde waar de bar al klaar staat voor zonnige zomers en warme lenteborrels.

Zo denk ik al vroeg op de dag aan zomerse bestemmingen. Geen betere manier om de eerste koude winterse dag te beginnen.

P.S. Doe mee en maak kans op gratis ontbijt voor twee bij Ayla!

 

 

  1. Amanda van den Berg

    Yummie..yummie! Ik kan niet wachten om Ayla eens te bezoeken en het ontbijt (lunch…tapas…) uit te proberen. Ik kom samen met mijn binkie van 7jaar , gek op lekker eten, chillen en met mijn zijn mama samen de wereld (nou ja, laten we beginnen bij Rotterdam) te ontdekken 🙂 Lekker een boekje lezen, tapasjes eten, luisteren naar mooie muziek… kan helemaal bij Ayla…match!

  2. In 2009 heb ik een jaar in Rotterdam gewoond, maar ik ben terug naar Zeeland verhuisd omdat ik een kleinere stad fijner vond. Maar met de Markthallen, allerlei mooi ontworpen gebouwen en fijne restaurants zoals Ayla begin ik wel spijt te krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *