Coffeelicious Nieuwe Binnenweg Rotterdam

Coffeelicious is om verschillende redenen een van de fijnste nieuwe hotspots in Rotterdam. Je eet er huisgemaakte taarten, kan er terecht voor Engels/ Amerikaans ontbijt en drinkt er prijswinnende koffie. Al dat lekkers is op zich al de moeite waard om een keer binnen te lopen.

En als je dat doet, ontdekt je waarom dit zo’n bijzonder adresje in Rotterdam is.

Ik was erg nieuwsgierig, omdat het precies tegenover ‘mijn studentenhuis’ ligt. Wie met tram 4 gaat en uitstapt bij de halte ’s Gravendijkwal (bij coffeeshop NEMO) staat voor de trappen van nummer 177.

Mijn eerste huis in Rotterdam…

Coffeelicious’ urban jungle

Zou ik daar nu wonen dan was ik zeker vaste klant. Waarom? Naast de mooie menukaart, zit je ’s winters boven gezellig bij de open haard.

En het allerbeste voor zomerse dagen: Coffeelicious heeft een geweldige stadstuin waar je niet meer weg wil. Een ‘urban jungle’ ligt verborgen achter de muren en de reuring op de Binnenweg. Er komt alleen maar meer groen bij, is mij verteld.

Talks & Treasures - Coffeelicious Nieuwe Binnenweg Rotterdam

Nooit geweten dat er achter die ramen zo’n mooi pand schuil ging met zo’n grote tuin! Buurman METZ heeft gezorgd voor het meubilair, dat is nog eens een fijne samenwerking.

Je kunt beneden of boven zitten, en met mooi weer natuurlijk buiten. Vanuit de tuin loop je bovendien net zo makkelijk de woonwinkel binnen. Ik dronk op de rode tuinstoelen een koffie en die smaakte precies goed.

Talks & Treasures - Coffeelicious Nieuwe Binnenweg Rotterdam

Ik denk er over om komend weekend, als R met jongste op het dak kampeert van het Dakpark, met oudste langs te gaan om haar favoriete red velvetcake te proeven. Hopelijk is het dan warm genoeg om buiten te zitten, want daar heb ik toch echt een zwak voor, een mooie stadstuin.

Lekkere trek

Natuurlijk weet oudste al lang waar ik ooit terecht kwam vanuit Limburg. Maar ik kan het vast niet laten om studentenverhalen te delen. Bijvoorbeeld dat er helaas geen Coffeelicious was, maar wel Japies Snackloket. Japie (die eigenlijk Leo heette) was mijn favoriete stop na een nachtje werken of stappen.

Of dat Japie met zijn hele familie kwam kamperen in Serignan Plage. Echt waar, de frituurpan was ook mee!

Talks & Treasures - Coffeelicious Nieuwe Binnenweg Rotterdam

Coffeelicious is voor deze zomer de plek die je een keer moet opzoeken als je buiten, in de zon of schaduw, wil ontbijten of lunchen.

Ik ben na het bestellen van koffie (rond lunchtijd) meteen de tuin in gelopen. Dat hielp om de worteltaart, die er echt heel erg goed uitziet, te weerstaan.

Vrees niet dat me dat komend weekend ook lukt...

Andere fijne plekken in Rotterdam met een stadstuin

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *