Hoe open je oesters en maak je ze klaar: rauw en op de BBQ

Weet jij hoe je oesters open krijgt? Na de heel fijne lunch met oesters aan Tomales Bay liepen we nog een rondje over de duurzame oesterkwekerij Hog Island Oyster Farm. De liefde kocht als souvenir een oestermesje en handschoen, maar hij kon als onervaren oesterman nog wat tips gebruiken.

Oesters openen en klaar maken

Het was aan het begin van onze roadtrip door Californië en om de tips van deze pro (met Nederlandse roots) niet te vergeten, maakte ik een video van zijn uitleg. Slim, want ik was vergeten dat hij naast tips om oesters te openen, ook vertelde hoe je ze klaar maakt voor gebruik.

Wie de oesters open krijgt en zonder stukjes schelp los weet te snijden, is bijna klaar om te eten. Je eet ze au naturel en geniet van de zilte smaak. Of je gaat voor een vinaigrette om de smaak wat op te peppen.

Wij vonden vooral de pikante vinaigrette bij de oesters van de BBQ erg lekker. Het recept daarvan vergat ik te vragen maar deze variant ga ik een keer proberen.

Heb jij nog tips om oesters klaar te maken? Of een heerlijke vinaigrette? Laat het weten als reactie helemaal onderaan in dit bericht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *