KINO Rotterdam: de film en food oase

Een en al romantiek was het laatst met R bij de film Oasis: Supersonic in het blinkend nieuwe KINO in de Gouvernestraat. We keken er niet alleen een filmpje maar aten daarna ook nog eens heerlijk in het prachtige interieur van het restaurant. Teveel moois om het bij een keer te laten.

De film Oasis: Supersonic bracht ons behoorlijk terug in de tijd (1996). Oasis was ooit een van onze favoriete Britse bandjes waar we op de een of andere manier nooit een live concert van hebben gezien. Na het zien van de opkomst, het hoogtepunt en de ondergang van de ooit wereldberoemde band moét je wel even na kletsen.

Muziek maakt zoveel herinneringen los. Ik geloof dat R en ik net even (nouja, een jaar) uit elkaar waren toen ‘Don’t look back in anger’ een hit werd. Ook de plek brengt je ‘down memorylane’. Na werken in Nighttown liep ik altijd door de Gouvernestraat, langs dit gebouw, naar mijn kamer op de Nieuwe Binnenweg. En natuurlijk zag ik in dit filmtheater mijn eerste arthouse films.

KINO bar & restaurant

Je kunt hier zo lekker eten, het is mooi ingericht en je zit er heel fijn. Misschien raar, maar ik weet niet of ik elke keer voor de film kom als ik naar KINO ga. Ik breng hier makkelijk zonder filmkaartje de avond (of middag) door. R en ik waren nog lang niet uit gekletst aan het begin van de avond en bleven na de wijntjes nog eten.

De menukaart werd op dat moment nog ‘getest’ dus of de kalfswang er nog op staat durf ik niet te zeggen. Maar lekker! Net als de verse bijzondere, ik weet niet precies meer wat het was, groenten bij het gerecht. De chef-kok kookt ‘in het seizoen’ en wat de dag (markt) hem brengt. Daar hou ik van en het geeft afwisseling aan de kaart. De bediening was zo leuk en vrolijk dat we ook nog dessert kozen.

We hadden nog wel kunnen blijven voor een rondje extra drankjes, maar de meiden belden. Waar we bleven, we gingen toch alleen een filmpje kijken en snel iets eten? Dat dachten wij ook, maar het was te leuk.

Gelukkig is KINO ook overdag geopend voor koffie, eten of een filmpje. Dus dat staat in de agenda voor binnenkort.

Andere plekken in Rotterdam om op te warmen of leuk binnen te zitten.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *