Lot & Daan in de Oude Haven

Wist je al van deze new kids in town: Lot & Daan? Ze hebben hun intrek genomen in de Oude Haven. Het pand oogt van de buitenkant wat statig, maar eenmaal binnen merk je daar niks meer van. Het is speels en hip ingericht, waardoor je de grijze buitenkant meteen vergeet.

Je vindt ze op het Gelderseplein. In het blok tegenover culinaire hotspot Fitzgerald om precies te zijn. Ik nam laatst een kijkje en dronk een koffietje. Wie wil, klimt bij binnenkomst in een van de touwenstoelen die aan het plafond hangen. Of gaat in de huiskamerhoek op de bank. Bij de gele muur is de keuken waar ontbijt, lunch of iets makkelijks om te eten wordt klaar gemaakt.

Of om een van de verse sapjes te drinken. Terwijl je werkt. Want het is een prima plek om je laptop open te klappen.

Groen haar bij Lot & Daan

Aan de muur een greenwall vol planten. Niet zomaar wat groen, maar verwerkt als het haar van de dame in een muurtekening. Mooi  en grappig. Net als het bord ‘Pee behind the tree’ die je de weg wijst naar de WC. Het lijkt er op dat Lot & Daan vooral willen dat je je thuis voelt. En daar slagen ze goed in.

Talks & Treasures - Lot & Daan in de Oude Haven

De kopjes thee, met verse gember en citroen, en koffie smaken prima. Op de menukaart staan vooral gezonde gerechten, verse sappen en de zoetigheid is homemade. Dus als je je te buiten gaat aan het een of het ander dan hoef je daar niet wakker van te liggen. Het is allemaal goed vers.

Vrolijk gezond

Dat concept zien we vaker in de stad, maar dat was er nog niet in de Oude Haven. Toch een van de grote toeristische trekpleisters in Rotterdam. Daarom lijken Lot & Daan een prima stek te hebben gekozen voor hun vrolijke urban jungle en gezonde keuken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *