Waar eet je met tieners in Rotterdam?

Regelmatig krijg ik de vraag waar in Rotterdam de hippe plekken zijn om te eten met tieners. Vooral nu, net na de start van het nieuwe schooljaar.  Daarom een update met tien, eigenlijk elf, adresjes.  En ook omdat er afgelopen jaar weer veel nieuws is geopend.

Je kan natuurlijk met je kind afspreken in een van deze restaurants waar pubers blij van worden. Maar onze meiden gaan er ook naartoe met vriendinnen. Tijdens tussenuren, na school of in het weekend. En een aantal is ook erg fijn om zonder kids af te spreken.

Tieners & eten in Rotterdam

Altijd in de Buurt

Lekker centraal en vlakbij het station vind je Altijd in de Buurt (beeld boven). Een blik op de menukaart en je tiener is verkocht. Voor de eenvoudige eter de tosti of pancakes. Maar persoonlijk zie ik Bahn Madame en de Buurtsalon meer zitten. Of de Notoriousm P.I.G. bij stevige trek.

Eindelijk iets bruisends op deze Rotterdamse plek in het Groothandelsgebouw aan het Weena. Altijd in de Buurt

AMY’s Fresh & Frozen Yoghurt

Vooral jongste ik gek op frozen yoghurt. Ik heb er niet zoveel mee. Geen probleem dus als ze met vriendinnen de Markthal induikt om bij AMY’s haar portie te halen. Laatste keer gingen we samen en liet ze zich verleiden tot allerlei toppings. Maar dat laat ze een volgende keer achterwege, liever de simpele versie. AMY’s 

Bas Bakt

Talks & Treasures - Waar eet je met tieners in Rotterdam

Vlakbij het skatepark aan de Westblaak vind je in de Hartmansstraat deze stoere bakker waar je tiener na school kan bijtanken. Naast vers brood (voor de voorbeeldige tiener) koop je bij Bas Bakt koeken, taartjes en croissants. Een drankje erbij, of niet, en dan zijn ze weer klaar voor een rondje skaten. Of leren.

King Kong Hostel

Wist je dat je bij de beste hostel van Nederland ook heerlijk kan eten? Oudste is gek op American pancakes en die smaken hier supergoed volgens haar. Naast een fijn menu is de sfeer bij King Kong Hostel heel relaxed met veel (reizende) jongeren. Je kan als tiener maar vast bekend raken met het fenomeen hostel. En daarvoor zit je perfect bij deze hotspot aan de Witte de With (beeld boven).

Baker’s Dough

De trouwe lezer heeft hem al vaker voorbij zien komen, deze nieuwe op de Pannenkoekstraat. Vooral meiden zijn dol op het koekjesdeeg met verschillende kleurige toppings. Oudste krijgt het kleinste bakje nauwelijks op, maar jongste had er geen enkel probleem mee. Is je portie te groot? Dan bak je wat over is thuis af en eet je het als koekje verder. Zelf hou ik het bij koffie op deze plek. Baker’s Dough

Sugo

Afgelopen jaar opende Sugo aan de Westblaak 87. De meiden zijn al vaker met vriendinnen gaan eten bij Sugo aan de Aert van Nesstraat. Meestal wordt het een stuk met nutella of een slice margherita. Bij deze Italiaan eet je pizza al taglio gemaakt van eerlijke producten. De slices pizza zijn lekker én betaalbaar (met nutella voor € 2,00). Dat maakt het helemaal een ideale plek voor scholieren.

By Jarmusch

Talks & Treasures - Waar eet je met tieners in Rotterdam

‘American Diner’ doet het op dit moment goed bij Gilmore Girlverslaafde oudste. En de zoete pancakes ook. Vooral die stapel. Jongste is meer van de sandwiches. In ieder geval is de hele menukaart ‘comfortfood’ voor tieners. En zit jij in een van de nieuwste hotspots in Rotterdam van dit moment, het Industriegebouw. Met om de hoek het nieuwe GROOS voor Rotterdamse dingen. By Jarmusch

Ver van Hier

Iets uit het centrum, in het Kleiwegkwartier, ligt deze hotspot voor scholieren die van lezen houden. Bij jeugdboekenwinkel Ver van Hier kun je naast boeken (en nog meer leuke spullen), ook terecht voor de lekkerste taarten, koeken, sapjes of chocomel.

The Tea Lab

Nadat ik hier over schreef, is oudste al regelmatig met vriendinnen bij Tea Lab geweest. Voor taarten, bubble tea of een sapje. Het is een gezellige plek in het centrum waar ze met zijn allen aan de grote tafel of in de knusse hoek kunnen chillen.

De Frietboutique

We zijn er nog niet aan toegekomen om de friet hier uit te proberen. De laatste keer bleven we steken bij Per’s Deli (in Collectiv iets verderop) voor de milkshake en de turkeysub. Ook een aanrader.

Maar wil je verse friet (en ijs) op een hippe plek? Dan is dit je bestemming. De Frietboutique

Ken jij nog een leuke plek voor tieners om iets lekkers te eten? Laat dan een reactie achter, helemaal onderaan dit bericht. 

  1. Pommes friet op de coolsingel is bij ons en de (tiener) kids favoriet. Biologische ambachtelijke frieten in de schil. Met heerlijke geitenkaas kroketjes voor mama. Er hangen schommels, leuk om daar je lekker snack te eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *