Zomersalade: perzik caprese

De perfecte zomersalade: perzik caprese salade, niet meer niet minder. En daarom het ideale simpel, snel en lekker recept voor deze zomer.

Op dit moment is het mijn favoriete salade en daar om deel ik hem natuurlijk. Hij is nog makkelijker te maken dan de citrus salade van vorig jaar.

Wat heb je nodig? Niet veel: perziken, mozzarella, verse basilicum, balsamico azijn en gehakte amandelen. En een grote houten serveerplank.

Heb je die nog niet voor de easy cheesplate? Dan koop je er een op vakantie als souvenir voor thuis. Je ziet, je kan er maar beter een hebben.

Zomersalade

Het recept vond ik via Pinterest en is van Say Yes blog. Wel zo makkelijk om het meteen in het Nederlands te lezen.

Snijd de perziken en mozzarella in even dikke plakjes en leg in rijen of rond op de plank: perzik, basilicumblad, mozzarella.

Talks & Treasures - zomersalade perzik caprese

De truc van dit recept zit hem in het ‘indikken van de balsamico-azijn: giet een halve kop azijn in een steelpan en roer net zo lang tot het indikt. Haal van het vuur en laat niet te lang apart staan omdat het dan te hard wordt om over de perziken te gieten.

Hak de amandelen en strooi over de salade en c’est fini!

Lekker als lunch, voorafje of dessert met een zoete wijn.

Recept en beeld via sayyes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *