Maastricht: koffie – eten – doen

Voordat ik jongste afgelopen zomervakantie ophaalde van de logeerpartij in Limburg, struinde ik met oudste eerst nog even door Maastricht. We hadden niet heel de middag tijd en gingen meteen door naar de leukste plekken voor lekkere koffie, goed eten en de straten waar je moet zijn.

Talks & Treasures - Maastricht 07

Koffie

Als je parkeert bij Q park aan de Capucijnenstraat loop je tegenover de parking meteen deze straat in. Voor een lekker bakkie strijk je neer bij De Brandweerkantine.  Voorheen een brandweerkazerne, maar sinds een jaar vormt het gebouw de basis voor creatieve ondernemers uit Maastricht. Het  moderne interieur en de enorme ruimte maken de kantine een relaxte plek om te zitten met of zonder kids. Een volgende keer ga ik er eens eten, de kaart ziet er in ieder geval goed uit.

Talks & Treasures - Maastricht 03

 

Talks & Treasures - Maastricht 06

Eten

We liepen daarna verder en kwamen in dezelfde straat langs Marres Kitchen, het restaurant naast Marres, Centre for Contemporary Culture. Je spreekt het trouwens uit als Marrés, voor wie niet al te Hollands (zoals ik die dag) over wil komen. Vanaf een uur of 16.00 wordt het een flink stuk drukker. Ga dus op tijd als je een plekje wilt.

Bij mooi weer kun je in de stadstuin van het restaurant picknicken, inclusief mand en kleedje. Ik lunchte er later in de middag en zat heerlijk in de tuin aan de bierbank. De verse, rauwe tonijn was perfect en ik was heel blij dat oudste de hummus nauwelijks at. Het is geen nieuwe hotspot maar wel een heerlijk adresje in de stad voor goed eten en mooi zitten.

Talks & Treasures - Maastricht

Doen

Vanuit de Capucijnenstraat steek je vlug de Markt over, richting de Grote Staat, die je meteen weer verlaat om de smalle Sporenstraat in te duiken richting het Amorsplein. Op die manier vermijd je de meeste toeristen en ben je snel in de buurt van de Minckelersstraat en de Heggenstraat iets verderop.

Talks & Treasures - Maastricht 04

 

In deze straten vind je speciale, trendy winkels waar je uren rond kan kijken zoals Traders Pop en Festen De laatste is een concept store met de mooiste merken en waar je ook terecht kan voor koffie met taart. Geen vlaai!

Talks & Treasures - Maastricht 02

Bij de wand met verlichting bleef ik iets te lang staan en kocht ik vervolgens een lamp van het merk Zangra, waarbij je de onderdelen los koopt en de lamp zelf in elkaar zet.

Een leuke en volle winkel waar je altijd wel met iets naar buiten komt.

Talks & Treasures - Maastricht 01

Als je vanaf de Bredestraat rechtdoor loopt kom je in het Jekerkwartier. Ga je linksaf dan loop je via het Onze Lieve Vrouwenplein naar het Stokstraatkwartier. Vergis je niet, het is hier vaak net zo druk als in het centrum. Zeker in het weekend.

     Het publiek is alleen beter gekleed.

Om een traditie van thuis in ere te houden en aan de meiden door te geven, loop ik altijd even binnen bij de OLV-Basiliek. Op het plein ernaast zit je altijd goed om vermakelijk mensen te kijken met een wijntje. Of sapje. En als je dan toch zo nodig vlaai wil eten dan kun je dat het beste hier doen. Het maakt niet zo heel veel uit waar je zit. Of hoelaat het is, vlaai kan altijd in Limburg. Op de hand eten, zonder vorkje.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *