Wat doe je met tieners op vakantie in het buitenland?

Oudste vroeg zich laatst hardop af, hoe ze drie weken met ons op vakantie doorkomt. De lieverd. Met tieners op vakantie gaan, is soms net zo’n uitdaging als met kleine kids. Niet altijd even relaxed. Of beter, sommigen zijn té relaxed en liggen het liefst heel de dag op bed. Aan het zwembad. In de zee. Lekker liggen laten zou ik zeggen.

Maar goed, ik ben geen expert. En op een gegeven moment wil je toch een keer samen op pad. Die illusie heb ik tenminste nog.

Tieners op vakantie

Wat te doen en waar ga je heen? Als er maar actie in zit dan zijn de dames hier wel in beweging te krijgen.

In de Algarve bleek een speedbootje naar de watergrotten een succes. Er staan meer tips in die je net zo makkelijk in andere vakantielanden kan inzetten.

Heb je een citytrip in de planning? Check dan deze tips voor tieners in Parijs. Elke stad heeft wel een hoge toren en in de meeste steden is street-art te zien.

In Valencia gaan we dit jaar de stad verkennen per fiets. Jongste ziet dat helemaal zitten.

Ter afwisseling van de lokale culinaire kaart werkt het altijd om op een ongewone plek te eten. Op een boot, het strand of langs de weg. Of iets geks, zoals Cerealiste in Parijs of  Bakers Dough in Rotterdam. Vooral niet té ongewoon, gek of raar.

Maar in geen geval saai.

Ga waar de vrienden zijn…

Verder zijn pubers het liefst bij hun vrienden. Dus als je een bezoekje naar een van de vrienden in de omgeving kan regelen dan heb je instant happy kids.

Oudste is inmiddels ingeburgerd op de vakantiebestemming. Rond vakantietijd zoeken de meiden weer contact in de categorie ‘wie neemt welke inflatable mee’. Waarschijnlijk struint ze ook deze vakantie vooral met haar zomervriendinnen richting zee en zwembad.

Reden genoeg om te zijn waar de vrienden zijn dit jaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *