• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Talks & Treasures

  • EET & DRINK
  • BUITEN
  • REIZEN
  • UIT
  • MOOI
  • Over Talks & Treasures
  • ZAKELIJK CONTACT

Indian Summer soep

Indian Summer soep

Laatste zomerweekend! Ik hou erg van de wisselende seizoenen en ik vind de herfst prima. Natuurlijk is die Indian summer welkom en ben ik als eerste buiten. Dan wil ik het liefst zo lang mogelijk genieten van het lekkere weer.

Soepen zijn wat mij betreft de beste oplossing voor de overgangsmaanden zoals september. En niet onbelangrijk: soep maken kost meestal niet al te veel tijd. Wie mij kent weet, dat ik graag lekker eet maar liever niet lang in de keuken sta.

Indian summer

Een van de ‘successoepen’ vorig jaar om deze tijd was de rode linzen soep. Een makkelijk gerecht, zodat je nog lekker lang van de laatste zon kan genieten. Ooit maakte ik die volgens een recept uit het boek ‘100% suikervrij in 30 dagen’. Ik leende het van een vriendin en nadat ik het boek terug gaf, was ik ook het recept kwijt.

Inmiddels maak ik mijn eigen versie, die vrij simpel is:

‘la frigidaire soupe’.

Wat er nog aan groenten over is uit je koelkast (of kelder), snij je in blokjes en gebruik je. Dat kan van alles zijn: alle kleuren paprika’s, ui, prei, courgette, tomaat, selderij, erwten, bloemkool en wortel. Zolang je ongeveer 4 stuks groenten bij elkaar hebt, zit je goed. Bijvoorbeeld: 1 paprika, 1/4e bloemkool, 1/2 wortel, een ui en een stengel prei. Maar een andere mix kan ook, wat je maar in huis hebt.

Daarna is het recept eenvoudig:

  • ui en knoflook fruiten
  • gebruik je wortel, dan gaat die als eerste in de pan
  • daarna 2-3 tls. kerriepoeder (mild)
  • peper, zout en 2 laurierblaadjes toevoegen
  • 1-1,5 l. water erbij
  • 2 (1 meer of minder kan ook) bouillonblokjes
  • aan de kook brengen
  • 2 kopjes rode linzen (hoe meer, hoe dikker de soep)
  • daarna de andere groenten toevoegen
  • het geheel nog een kwartiertje zacht laten pruttelen
  • evt. erwten in de laatste minuten toevoegen

Heb je nog verse kruiden in huis? Voeg ze toe in de prutteltijd.

Pureren kan, maar hoeft niet. Als je het doet, haal dan eerst de laurierblaadjes er uit!

Inspiratie

Ik hou erg van soep en als ik een lekker recept zie dan probeer ik het uit. Deze week nog probeerde ik een warm avocado soepje. Als je Talks & Treasures volgt via Pinterest, zie dat ik regelmatig soepjes pin. En wees gerust: het is altijd een makkelijk en snel recept!

Beeld homepage: via ecurry.com

Gerelateerd

september 2015

Previous Post: « Rotterdam: De Bakkerswinkel Kralingen
Next Post: Keith Haring. The Political Line – Kunsthal Rotterdam »

Reader Interactions

Comments

  1. Ilse Eijkmans

    september 2015 at 7:50 pm

    Heee die vriendin ben ik! En de soep klinkt goed! Ga ook eens maken! Nu bio soep Vd groenteboer! Ook lekker, wel duurder?

    Beantwoorden
    • Talks & Treasures

      september 2015 at 9:37 pm

      Ja jij! Hopelijk was je bio soepje ook lekker.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Talks & Treasures - Liesbeth

Copyright © 2025 · Foodie Pro Child Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in