Rotterdam: De Bakkerswinkel Kralingen

Wat een luxe als op een zondagochtend de sportwedstrijd van één van de meiden wordt afgelast! Onverwachte vrijheid. Met twee sportende tieners, die ieder op een andere dag in het weekend wedstrijd spelen, zijn vrije zondagen tegenwoordig zeldzaam.

En hoe relaxed is het dan om die extra tijd samen door te brengen met een ontbijtje in de stad. Laatst was het zo’n zondag en trokken met zijn vieren naar De Bakkerswinkel in Kralingen en namen het er eens flink van.

De Bakkerswinkel is geen nieuwkomer in de randstad en heeft verschillende vestigingen in de grote steden. In de buurt van Oostplein ligt de nieuwste en ruim opgezette locatie. Denk bij binnenkomst niet te snel dat het vol is, want je kunt helemaal doorlopen naar achteren in dit oude pand. Piet Hein Eek is huisontwerper van deze keten en heeft er iets moois van gemaakt. Die kleur blauw wil ik thuis ook op de muren!

Talks & Treasures - De Bakkerswinkel

Talks & Treasures - De Bakkerswinkel - 03

De keuze voor ontbijtjes is enorm en we namen alle vier iets anders, van croissants en brood met kaas, ham of jam met tot een boterham pindakaas. Het was allemaal even lekker en vers. En we dronken perfecte cappuccino’s waar je blij van wordt.

Familytime

Die zondagochtend zaten er vooral jonge gezinnen aan en rond de grote tafel. Met of zonder opa’s en oma’s. Fijne familietafereeltjes voor het extra zondag-gevoel.

Talks & Treasures - De Bakkerswinkel - 05

Onze meiden waren tussendoor buiten aan het klooien bij het water en op het plein, of lazen binnen boekjes. We zaten zó relaxed dat we lang bleven hangen en nog een rondje taartjes deelden met zijn vieren. De meiden kozen in de tweede ronde voor warme chocomel die ze “echt super lekker vonden”.

Nieuw: borrelen en dineren bij De Bakkerswinkel

In het fijne hoekje bij de glazen pui bestudeerde ik de menukaart nog even verder. Leuk om te weten, is dat je sinds kort bij  De Bakkerswinkel Kralingen ook kunt borrelen en zelfs dineren! Dat maakt me heel nieuwsgierig, borrelen bij de bakker. Reden genoeg om een keer na het sporten op zondag terug te komen!

Beeld homepage via De Bakkerswinkel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *