Heilige Boontjes: stoer en eerlijk bakkie

Op de plek waar politieagenten jarenlang slootwater dronken tijdens verhoren, zit koffiespot Heilige Boontjes. Je zal er maar ooit gewerkt hebben, de dag (of nacht) doorkomen op die slappe bak pleur uit de automaat, terwijl verdachte nummer zoveel een kletsverhaal ophangt.

En dat je nu ziet dat op jouw stoel gewone mensen heerlijke koffietjes drinken van eerlijke bonen. Die dan ook nog eens gebrand zijn in jouw werkplek. Dat de koffie geschonken wordt door stoere jongeren met een krasje.

Dan zou je toch het liefst van je huidige werkplek aan het Doelwater vertrekken. En direct een tafeltje als flexplek claimen in een van de ongebruikte kamers van het voormalige politiebureau Eendrachtsplein. Toch?

Feel good hotspot

Talks & Treasures - Heilige Boontjes 9

Heilige Boontjes is de nieuwste ‘feel good’ hotspot in Rotterdam. De koffiebonen zijn hier net zo goed en eerlijk als de mensen achter het initiatief. Ze zijn ook net zo local en ruig als de jongeren die er werken om te leren. Een jaar lang branden zij hier de bonen, maken ze mooie koffie of verkopen ze Heilige Boontjes producten. Daarna werken ze verder op een andere plek.

De koffie is lekker pittig, de mensen zijn aardig en wie krijgt er niet een goed gevoel van om anderen te helpen naar een betere toekomst? Zeker als je daarvoor alleen maar koffie hoeft te drinken. Waarbij je ook nog eens het geluk kan hebben dat je een gratis probeersel krijgt, omdat het melkschuimpje net even niet zo lekker uit de vingers kwam.

Talks & Treasures - Heilige Boontjes 7Intussen weet je bij Heilige Boontjes niet of je wordt geholpen door een medewerker in opleiding of zijn collega met horeca achtergrond. En dat is maar goed ook. Naast op tijd komen, een vak leren en wat sociale vaardigheden op doen, zit niemand te wachten op vragen als ‘wat heb jij gedaan dat je hier staat’.

Heilige Boontjes

Ik vind het hartstikke mooi dat jongeren nieuwe kansen krijgen op deze plek vol Rotterdamse herinneringen. Mijn eerste diefstal aangifte deed ik op dit bureau en later kwam ik er vaker als student en advocaat.

Talks & Treasures - Heilige Boontjes 6Ook zonder goede verhalen is dit een toffe plek om af te spreken of om te werken. Het publiek bij Heilige Boontjes is divers waardoor je er net zo makkelijk met je hipster vriendin zit als met je bejaarde moeder. Iedereen is welkom, de bediening is vrolijk, de koffie en koeken zijn lekker en het gratis water staat voor je klaar.

Je hoeft hier trouwens niet altijd te zitten om Heilige Boontjes koffie te drinken. Je kan ook pakken vers gebrande koffie kopen. Neem er dan meteen zo’n fles Was Je Handen In Onschuld Zeep bij! Perfect wasmiddel voor elk politiebureau. En advocatenkantoor. Of huis met pubers.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *