Hello groep 8, bye bye brugklas

In groep 8 was oudste al druk met de voorbereiding voor de brugklas. Bij de HEMA werd groot ingeslagen voor schriften, pennen, kaftpapier en andere schoolmeuk.

Een jaar later heeft ze in dezelfde winkel tijdens de laatste loodjes van de eerste toetsweek een meet & greet met Furtjuh. “Hij is in het echt net zo leuk mam!”

Bye Bye

Het brugklasjaar is voorbij gevlogen en oudste is een heel stuk wijzer geworden. Zo is de koffie bij Starbucks langzaamaan ingeruild voor lunch bij de HEMA. Ook de rugzak waarmee ze aan het begin van het jaar op pad ging, is ingewisseld voor een XL Susan Bijl. De boho-tas van Pimkie heeft helaas de zware boeken niet kunnen houden. Misschien dat de nieuwe rugzak van Susan Bijl iets is voor volgend jaar?

Ook heeft de ‘fietssquad’, de groep waarmee ze naar school fietst, in de loop van het jaar de vertrektijden aangepast. Zo kunnen ze allemaal een kwartier langer slapen. Heel benieuwd hoe dat volgend jaar gaat, als ze niet meer met elkaar in de klas zitten. En waar ze dan in de stad haar vrije uren doorbrengt. En met wie.

Die meeting met Furtjuh a.k.a. Rutger vorige week was dik verdiend. Oudste heeft er een relaxed en gezellig brugklasjaar van gemaakt met leuke nieuwe vriendinnen. En deze week winkelt ze er bij HEMA op los voor nieuwe schoolspullen.

Talks & Treasures - Hello groep 8, bye bye brugklas

Groep 8 finale

Toen oudste druk was met toetsen en de schoolcampagne, schopte jongste zich met haar meiden voetbalteam naar de derde plek in de mini-finals. Helaas kon R als coach niet voorkomen dat ze bont en blauw geduwd en getrapt naar huis kwam. En zo waren er meer gewonden tijdens deze ‘sportieve’ scholenwedstrijd, het letsel variërend van een hersenschudding tot een pols in het gips.

Een dag later kwam ze weer blij en trots thuis met haar rapport waarmee ze over is naar groep 8. Dat wist ze natuurlijk al toen ze de entreetoets terug kreeg, maar toch. Het allerlaatst jaar van de basisschool komt er aan!

Dat is reden voor een feestje en er is geen betere plek om dat te vieren dan te zwieren in de zweefmolen op de Parade. Daar lijken alle blauwe plekken, volle studiehoofden en gekneusde armpjes zomaar te verdwijnen.

De zomervakantie hebben we dus afgelopen vrijdag al ingeluid en nu hoeven we alleen nog maar door te werken tot het echt zover is.

En na te denken over de vraag waar en hoe de tienermeiden zich tijdens 6 tot 8 weken vakantie kunnen gaan vermaken!

P.S. Heb je mijn weekend tips van vrijdag gelezen? Een aantal tips is nog steeds bruikbaar, zoals de Parade. Ga je nog? Dan heb ik deze extra tip: AIRE D’ASSEVILLERS van Pip Lab. Hilarisch, vooral als je deze zomervakantie door Frankrijk rijdt. Met heel goede muziek!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *