Interieurstyling: nieuw huis in zicht!

talks-treasures-interieurstyling-aan-tafel-met-robine-5Je leest het goed, interieurstyling op Talks & Treasures! Na 12 jaar focus op traphekjes, tafelhoekjes, het opbergen en verbergen van spullen is het tijd voor iets anders in huis. Die wens speelt al een tijd. Om te beginnen met de woonkamer, die mag wel anders ingericht. Nee, het begon met een nieuwe tafel. Voor ik het wist, was opeens de hele beneden verdieping aan de beurt. En zat styliste Robine bij mij aan tafel voor advies.

YES, een interieurstyliste, iemand met een, nee hét, antwoord op al mijn vragen!

Hoe doe je dat, je huis opnieuw inrichten zonder een enorme verbouwing of dure aankopen? Ik kan er met bewondering naar kijken, het gemak waarmee sommige mensen hun huis inrichten. Of het nu Scandinavisch wit, design, modern strak, natuurlijk of vintage is. Het talent om een huis zo te stylen dat het klopt. Dat zelfs oké voelt voor mensen die een heel andere smaak hebben.

Talks & Treasures - Interieurstyling: aan tafel met styliste RobineRobine van ACT Productions Styling had voor mij een verrassende kijk op mijn zoektocht naar een andere inrichting. Haar belangrijkste vraag: welke sfeer wil ik in mijn huis. Niet de stijl? Nee de sfeer! Met al die knappe interieurs op Instagram en Pinterest raak je bijna kwijt waar het om gaat. Dus de grote vraag is niet wat vind je mooi, maar welk gevoel wil je in huis hebben.

Grappig vond ik dat zij als eerste voorstelde die ene stoel te vervangen. Echt, de stoel? Niet de tafel? Daar waar het allemaal mee begon? Andere vragen waren: welke spullen wil ik per sé houden en mogen de kamer niet verlaten. Ik hecht nogal aan de verhalen bij de dingen in mijn huis dus dat is een lastige. Maar misschien ook een goed moment om afscheid te nemen van een aantal meubels in huis.

Interieurstyling & tips * 1

Het Talks & Treasures Interieur bord op Pinterest zag ik als een bonte verzameling van mooie plaatjes. Er is niet bepaald één lijn en toch wist Robine direct een aantal woonstijlen te onderscheiden. Ik luisterde en dacht: hoe doét ze dat? Gelukkig geeft ze aan dat ze dit veel makkelijker bij anderen ziet dan bij zichzelf.

De eerste stap was de afspraak om de komende tijd samen te ‘pinnen’ op een gedeeld bord dat zij de titel ‘Interiors full of Treasures’ gaf. Het allerleukste daaraan vind ik dat zij met heel andere ‘pins’ komt dan waar ik aan denk.

Pinterest is heel handig, maar omdat het je eerdere pins onthoudt (net als je zoekopdrachten bij Google) blijf je al snel in veel van hetzelfde hangen. Als iemand anders ‘meepint’ voorkom je dat je in één richting blijft kijken. Handig om te weten!

We zijn net van start en een nieuw huis is al in zicht. Ik heb zo’n idee dat ik nog vaker met Robine aan dezelfde tafel zit waar het allemaal mee begon. De komende tijd lees je regelmatig over interieurstyling op Talks & Treasures. Hoe je begint, het vervolg, handige tips & trucs of  slimme weetjes om je budget binnen de perken te houden.

Kijk op Act Productions Styling voor meer inspiratie en informatie over Robine.

Beeld homepage: Kristin Lagerqvist; beelden daaronder daaronder New Darlings, Louise Desrosiers

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *