Vaderdag cadeau:de leukste winkels in Rotterdam

Het is Vaderdag komende zondag! Met de avondvierdaagse, verjaardagspartijtjes, schoolfeestjes, nog-voor-de-vakantie-borrels en drukke werkweken valt deze dag in een overvolle maand juni, waardoor ik het bijna zou vergeten. Dat cadeau moet even tussendoor geregeld worden.

Maar waar haal je in Rotterdam nog snel een leuk cadeau?

Meestal gaat het op deze manier bij mij, geef ik toe. Misschien is het daarom dat R dit jaar rond Moederdag al liet weten wat hij deze keer voor Vaderdag wil. Hoe handig is dat! Want wat koop je de man die alles heeft of zelf aanschaft?

Nu ik niets hoef te verzinnen en dus snel klaar ben, denk ik aan iedereen die zich afvraagt wat te kopen. De truc is natuurlijk om de juiste winkel binnen te lopen, zodat je zeker weet dat je met iets naar buiten komt waar hij echt blij van wordt.

Vaderdag in Rotterdam

Genoeg winkels in Rotterdam natuurlijk. Maar als je naar deze winkels gaat, heb je zo een mooi, slim, handig, leuk of gek cadeau gekocht. Ik noem er een paar waarbij je genoeg inspiratie krijgt en wie weet vul jij het lijstje nog aan:

Denoism for Lokalheroz

Een van de leukste nieuwe winkels in de Hofbogen is Denoism, een conceptstore voor mannen met een focus op denim, mooie producten en eten.

Naast een atelier voor denim op maat en mooie (jeans)merken, vind je in de boutique magazines, boeken, brillen, tassen en andere gadgets waar het rebelse mannenhart sneller van gaat kloppen.

Talks & Treasures - Vaderdag - de leukste winkels in Rotterdam

Voor vrouwen is hier ook plek: in het restaurant met iets lekkers en een wijntje. Dat smaakt daar allemaal heel goed weet ik. Denoism

Kookpunt

Zojuist was ik bij Kookpunt en stond ik in no-time weer buiten met de door R gewenste crêpepan. Hij is geen kokkie maar bakt wel als de beste pannenkoeken. Met deze Creuset pan wil hij zijn ‘skills’ zodanig verfijnen dat hij bij de meiden de show kan stelen met grote, flinterdunne crêpes. Dus ook als je man geen kokkie is, vind je hier nog iets leuks. Kookpunt

Pop-up Weltevree – Bijenkorf

Voor de outdoor man die houdt van fikkie stoken, een BBQ of samen buiten chillen kun je je helemaal uitleven bij de Pop-up van Weltevree in de Bijenkorf Rotterdam.

Talks & Treasures - Vaderdag - leuke winkels Rotterdam voor last-minute cadeaus

Zo’n Dutchtub in mijn tuin lijkt me geweldig maar misschien is de coole Guidelight (helemaal boven) juist handig voor onze aankomende (no-glamping) kampeervakantie. Weltevree pop-up Bijenkorf

GROOS

Voor alle trotse 010-vaders kun je het beste terecht bij GROOS. Het assortiment aan Rotterdamse producten is zo groot dat je wel moet slagen. Van een biertje tot een mooi kunstwerk, voor de grote of kleine portemonnee. De ideale plek om voor het weekend nog even met de meiden binnen te lopen, zodat ze zelf iets kunnen kopen voor R. GROOS

Velvet Music

Bij Velvet Music op de Oude Binnenweg kocht ik een paar jaar geleden de Crosley platenspeler en sindsdien draait R zijn plaatjes in zijn ‘man cave’ op de Meent. Bij Velvet Music, en even doorlopen op de Binnenweg ligt Plaatboef, is er altijd we iets van vinyl te vinden waar de muziekman gelukkig van wordt. Velvet Music

Het perfecte Vaderdag-uitje is dit jaar ook al georganiseerd, want wie van pannenkoeken houdt gaat natuurlijk naar Rue des Crêpes. Op en rond de Pannenkoekenstraat en Nieuwemarkt is er allerlei leuks te beleven en vooral ook lekkers te eten.

Koken hoeft ik sowieso niet zondag, want die nieuwe crêpe pan probeert hij natuurlijk meteen uit. Wat een goed cadeau, had ik zelf nooit bedacht!

Beeld homepage Denoism; beeld midden Weltevree;

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *