Deze boeken vol heerlijke vakantieadresjes wil je hebben!

De boekenweek is een prima excuus om dat droomboek met fijne vakantieadresjes aan te schaffen. Enkel serieuze literatuur kopen hoeft echt niet. Wat ik nu het liefste wil (de winter komt dit weekend weer terug), zijn boeken die me naar een volgende reisbestemming helpen.

Daar waar een knusse, heerlijke, prachtige of bijzondere plek op me wacht.

Of het ook echt van die trip komt, doet er niet toe. Doorbladeren kan genoeg zijn. Dat is tenminste wat ik doe met mijn stapeltje favorieten. Deze get-away-boeken staan vol verleidelijke foto’s dus wees gewaarschuwd.

Inspiratieboeken met de mooiste vakantieadresjes

Little Escapes & Little Escapes net over de grens

In Little Escapes droom je weg bij mooiste foto’s en tips van bijzondere, soms onbekende maar altijd even prachtige plekken in Nederland. Aan zee, in de stad of op het platteland. Superhandig (voor ooit, als de liefde meegaat in de hondenwens van de meiden) is het hoofdstuk adresjes waar ook honden welkom zijn.

Droombestemmingen net over de grens

De Rotterdamse Sophia van den Hoek schoot een deel van de fraaie beelden en dat maakt mij nu al nieuwsgierig naar de opvolger: Little Escapes net over de grens. Het verschijnt eind deze maand maar hier neem je al een kijkje.

Hotel Amour & 100 andere hotels waar we niet gestoord willen worden

Het leuke aan dit boek met spannende en bruisende hoteltips is dat Joline van den Oever ze verzamelde bij 101 verschillende mensen. Van hippe designers en modeontwerpers tot bekende en minder bekende schrijvers, muzikanten en reisbloggers. Naast hemelse hotelkamers lees je dus ook waarom zij dit aanraden en welke plekken in de buurt mooi of interessant zijn. Nog op zoek naar een cadeau? Zo besteld en klaar ben je.

FRIS – tips en bijzondere plekjes om de lente te beleven

Vers van de pers is FRIS, het 2e exemplaar in de reeks van vier boeken met bijzondere tips voor elk seizoen. Komende zomer verschijnt het volgende exemplaar. Naast toffe logeerplekken blader je hier ook graag doorheen voor lekkere lenterecepten, fiets- en wandelroutes. Je kunt het hier bestellen.

En natuurlijk staan er ook terrasjes in (door heel Nederland) waar je van de lentezon geniet. In Rotterdam vind je hier je lente hotspots.

I LOVE THE SEASIDE

Wie van zee, strand, natuur en surfvibes houdt, wordt heel gelukkig van dit boek met de mooiste plekken langs de Atlantische kust in Frankrijk, Spanje en Portugal. Ik kocht het voor de liefde maar kijk er volgens mij vaker in dan hij. Op zoek naar inspiratie om onze lome zonvakantie af te wisselen met relaxte actiemomentjes. Vorig jaar reden we via Bilbao terug naar Nederland en de Baskische kust lonkt. Nu nog kiezen tussen Pais Vasco in het zuiden of de Baskische kust in het noorden. Strandliefhebbers shoppen meteen dit exemplaar.

Lonely Planet California’s Best Trips

Wie het nog niet wist: California is coming up! De boeken van Lonely Planet zijn altijd een prima startpunt voor als je nog niet weet waar je heen wil en helemaal dolgedraaid bent van je online zoektocht. Het start met de highlights en geeft roadtrips per regio. Verder staat het boordevol praktische informatie en tips. Als extra is er ook nog eens een roadmap waar de liefde (naast Waze) toch een zwak voor heeft. California dreamers bestellen ‘m hier. 

Als de volgende vakantie iets te lang op zich laat wachten, vlucht ik in dit soort ‘armchair travel’. En jij?

Tips met favoriete vakantieadresjes en droombestemming in boekvorm zijn altijd welkom! Deel ze hieronder als reactie.

Beeld homepage: Sophia van den Hoek voor Little Escapes net over de grens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *