Familietripje Thalys: onbezorgd naar Parijs

Zonder zorgen naar Parijs? Ons familietripje Thalys was zo relaxt vorige week. Wie tegenwoordig een tikje ongemak voelt (ja die mensen zijn er ook) volgt vooral de mooiste Instagram accounts van Parijse locals. Laat je meeslepen door al het moois en droom weg bij de foto’s van mensen die er wonen, werken en relaxen. Daarna snel inpakken en wegwezen!

Een reisje naar de ‘city of love’ is niet zo heel ingewikkeld te organiseren. Je gooit alles in de auto en rijdt in een uur of vijf naar het zuiden. Deze keer pakten we het anders aan en gingen we met Thalys. Snel op de plek van bestemming en relaxed weer naar huis. En we zijn ook nog eens goed groen bezig. Wist je dat kinderen tot en met 11 jaar voor € 15,00 reizen?

Het is op zich geen verre reis, maar na een paar lange dagen door de stad wandelen en laat tafelen, valt de terugweg bij een citytrip altijd tegen. Terwijl ik met plezier auto rijd, echt. Maar knikkebollend met de meiden op de achterbank in ruim een halve dag naar huis rijden zoals de laatste keer? Nee, geef mij maar een treinritje van 2,5 uur.

talks & Treasures - Familietripje Thalys - luchtig naar Parijs 1

Familietripje Thalys

Wat mij tot nu toe tegenhield om de trein te pakken, waren de extra kosten voor vier tickets Thalys. Totdat ik er achter kwam dat er speciale kindertarieven zijn, zodat zij voor € 15,00 in Comfort 2 meereizen. Voor oudste geldt een jongerentarief waardoor haar ticket ongeveer de helft is van een volwassen ticket. Reserveer je op tijd dan kost een familietripje (gezin twee volwassenen en twee kinderen van 11 en 14 jaar) rond de € 300,00.

Talks & Treasures - Familietripje Thalys - onbezorgd naar Parijs --1

Jongste vond het helemaal prima om met de trein te gaan. Hoefde ze tenminste niet uren stil te zitten en alleen maar uit het raam te staren (want wagenziek). Wij ook blij want ze haalde voor ons thee en koffie bij de bar. Voor oudste was het weer een extra Thalys ervaring, zodat ze over een paar jaar zelf naar Parijs reist. Pluspunt deze keer vond ze de wifi, die deed het beter dan ooit!

Uber relaxt

Weet je wat zo’n familietripje Parijs nog relaxter maakt? Bij aankomst een Uber nemen naar je bestemming! Geen gestrompel met koffers en gedoe met metrotickets, maar direct in bovengrondse Parijse sferen. Onbezorgder dan dat kan haast niet.

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met de Thalys. Wist je dat er op dit moment een actie loopt waarbij je voor € 70,00 retour een nachtje in het weekend in Parijs doorbrengt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *