Yosemite Valley in een dag

We reden naar Yosemite Valley in Yosemite National Park via Sacramento en waren van plan om daar een korte stop te maken. Door drukte op de route skipten we dat van het lijstje en in plaats daarvan doken we onderweg de In ‘n Out in voor goed gevulde en vooral verse burgers, friet en een milkshake. Alleen al voor de palmboom-verpakking bestel je hier een portie snack.

We arriveerden aan het einde van de dag van het hotel nét buiten Yosemite Valley. Onze kamer in het Yosemite View Lodge in El Portal bleek aan de rivier de Merced te liggen en toen was de hashtag #altijdaanhetwater snel verzonnen. Prima kamer, handige supermarkt bij het hotel en het zwembad was bij aankomst afkoelend vermaak bij aankomst.

Toch zou ik een volgende keer een verblijf kiezen in Yosemite Valley, omdat je dan het park helemaal beleeft. Bijvoorbeeld deze huisjes bij Yosemite Valley Lodge.

We vertrokken de volgende dag heel vroeg naar Yosemite Valley en zodra je het park binnen rijdt, wil je op verschillende plekken uitstappen en kijken. Dat kan, maar handiger is om toch iets van een plan te maken als je Yosemite in een dag wil doen.  Hoewel we genoeg informatie over het park hadden gelezen, besloten we pas bij de informatietent naast de parkeerplaats waar we naartoe gingen.

Yosemite Valley: waar begin je?

Een vrijwilliger gaf de tip om als eerste het informatiecentrum te bezoeken en de film over het park te zien. Dat klinkt vrij suf, maar  de film bleek vooral ook de meiden de juiste context te geven. Zoals het verhaal John Muir die er voor zorgde dat Yosemite het eerste National Park in Amerika werd. Meteen werd de meiden duidelijk hoe beperkt de geschiedenis van het land is.

Daarna deden we twee niet al te lange wandelingen waarvan de eerste langs de Yosemite Falls ging.

Voor vertrek wisten we niet zeker hoe de meiden een dag in een natuurpark zouden vinden. Het is niet dat we in Nederland of op vakantie regelmatig lange wandelingen maken. Maar net als de wandeling bij Lake Tahoe, bleek ook Yosemite indrukwekkend genoeg voor blije pubers. En zorgden watervallen en granieten rotsen voor de beste insta- of snapchat moments.

Wel met enige vertraging, want geen wifi in het park en hotel.

We namen ‘s middags de (gratis) bus naar Half Dome Village (waar je kunt slapen in ingerichte tenten) en na een heel ranzige pizza pakten we de bus om daarna een deel van de Mist Trail te wandelen. De temperatuur was flink gestegen en het bleek een steile trip. Maar het uitzicht bij Vernal Falls Footbridge was prachtig.

Wie vaker wandel, langer in het park verblijft en op tijd vertrekt, wandelt hem het beste helemaal uit.

Na afloop pakten we opnieuw de bus om met ijs en drankjes af te koelen. Daarvoor stapten we uit bij wat eerst het The Ahwahnee Hotel was en nu The Majestic Yosemite Hotel heet. Het ontbijt schijnt geweldig te zijn en je kunt er ook voor reserveren als je niet in het hotel slaapt.

Het was even wachten op een plekje en toen we eenmaal op het terras zaten, kostte het wel even voordat we opnieuw in beweging kwamen.

We namen de bus naar Yosemite Village en zagen dat er flinke files stonden om het park uit te komen. Het leek me zonde van de tijd om daar in te gaan staan en ik dacht dat het restaurant The Mountain Room vlakbij was. Het bleek al met al ruim een half uur wandelen en onderweg bleven we nog een keer staan bij de Yosemite Falls.

Daarna hadden we allemaal wel trek en na de vette lunch hadden we dit keer geluk met het eten. We haalden een van de laatste bussen richting de parkeerplaats en reden met El Capitan op de achtergrond tijdens zonsondergang het park uit.

Natuurlijk wilden we verder het park in om de wereldberoemde sequoia’s in Mariposa Grove of Giant Sequoias te zien, maar helaas ging dat deel van het park pas half juni open.

Een extra reden om hier weer een keer naartoe te gaan.

De volgende dag reden we naar Carmel by the Sea.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *