Kerst: hoolies en guilty pleasures

Vandaag geeft de Noorse kerstmarkt in Rotterdam de aftrap met het kerstmarktenseizoen. Het is maar dat je weet. Kerst en kerstmarkthoolies staan al klaar voor de boom, de lichtjes en de rest van de kerstmeuk. Ben jij nog druk met Sinterklaas of nog helemaal nergens mee? Kersthoolies slaan de pepernoten over, kijken die sint de deur uit nog voordat ‘ie’ is aangekomen en kunnen niet wachten om op 6 december de kerstboom neer te zetten.

Guilty pleasure

Ik ken er een paar. Kerstmarktfans. Het is het grote geheim van R: kerstmarkten als guilty pleasure. En nee, dat is niet stoer en totaal niet hip of ook maar hippig. Al buig je het om tot kerst pop-up. Het blijft ‘corny’ en een tikje fout om een zwak te hebben voor kerstmarkten.

Daar heeft de, vaak hoogopgeleide, stiekeme kerstmarktfan het doorgaans liever niet over. Maar kersthoolies zijn heel makkelijk te herkennen: ze staan vooraan in de rij om met kerst de school te versieren! Hebben doorgaans een enorme boom in huis. Die het liefst pas halverwege januari de deur uit mag.

Kerst citytrips

Wat doe je als je liefde, naast Feyenoord, nog een andere passie heeft? Dan maak je er het beste van. Dus heb ik de kerstmarkt al vaak ingezet als excuus voor een extra buitenlandse citytrip aan het einde van het jaar.

Talks & Treasures - kerst hoolies en guilty pleasures

Vorig jaar nog: R smelt meteen en organiseert de hele trip naar Keulen in no-time. Als je de kerstgekte ontvlucht, vind je in deze stad de mooiste plekken! Inmiddels heb ik al behoorlijk veel markten gezien en kan je mij gerust expert noemen.

En daardoor is de kerstverslaving van R beter te verteren dan bijvoorbeeld een gadget-addict die altijd maar uit is op het laatste nieuwe technisch vernuft. Of een autogek.

En kerst in Rotterdam?

Wat nou sneu is voor R: Rotterdam heeft geen kerstmarkt. Geen echte mooie grote, zoals in elke andere wereldstad. Helaas. Vandaar dat hij zijn heil al jaren ergens anders moet zoeken. Soms zelfs even stiekem in Amsterdam. Toch nog even kijken voordat hij Paradiso binnen loopt…

Maar….Rotterdam heeft wél de kick-off van het kerstmarktseizoen met de Noorse kerstmarkt! Tot en met zondag 15 november kunnen alle kersthoolies hun hart ophalen tussen 10.00-17.00.

Heeft iemand interesse in een lijstje ‘leukste kerstmarkten’?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *