Bamboe it is..

Bamboe is hot en dat maakt me erg blij. Ik ben al jaren dol op deze wuivende grassoort. Niet alleen de plant is mooi, maar ook de producten die er van gemaakt worden.

De eerste bamboeplanten kocht ik in een tuincentrum. Nooit doen leerde ik. Na twee en een half jaar was de bamboe nog steeds maar krap één meter hoog, in plaats van de beloofde twee meter. Raar vonden we.  Dus knipten we een paar takken en gingen voor wijze raad naar een bamboe specialist in Boskoop.

Dwergbamboe

Hans Verweij van Grassenerf heeft verstand van alle soorten grassen en zag het meteen: dwergbamboe, dat groeit niet, ook niet heel langzaam. Gewoon niet. Het was zelfs zo erg dat de bamboe dood ging, want het had gebloeid. En na bloeitijd gaat bamboe dood.

We kochten nieuwe bamboe bij Hans, een bijzondere man met enorm veel kennis over alle grassen. Sindsdien ruist het in onze tuin zoals ik bedacht had. In de voortuin staat Fargesia, een soort die twee meter hoog wordt en ook in de winter vol en groen blijft.

 

 

 

 

fargesia bamboo

 

Altijd groen, geen gedoe

In de achtertuin staat rode bamboe, omdat de stengels rood kleuren, vooral in deze tijd van het jaar. Deze soort blijft ook het hele jaar groen. Allebei woekeren ze niet en vormen ze een natuurlijke schutting.

Altijd groen en geen gedoe, zo fijn. Oké, misschien een keer per jaar. Als het een keer sneeuwt dan moet ik even aan de slag. De sneeuw is al snel te zwaar voor de takken en die sla ik er dan af.

 

 

red bamboo

 

Bamboe moois!

‘s Zomers met een wijntje in de tuin bij de bamboe doet het me aan de zee denken: chill, flow, slow en grow. En als het stormt zoals vandaag, dan buigt het hele spul mooi mee met de wind.

Als bamboe liefhebber vind ik het geweldig dat er allerlei mooie bamboe-producten op de markt zijn. Vandaag zag ik bij de HEMA plantenpotten van bamboe. Dan ben je echt groen bezig!

En laatst las ik dat twee Rotterdammers ook zonnebrillen van bamboe verkopen. Staat op mijn shoplijstje. Bamboe it is..

Ben ik een van de weinige bamboe-fans?

Bamboe bril

Foto bril via Time For Wood

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *