Ayla 1 jaar: cocktails en stralend eten op het Kruisplein

Het is alweer een jaar geleden dat het Mediterraanse restaurant Ayla in de stralende zon blonk van nieuwigheid. Ben jij al een keer geweest? Je zou alleen al gaan om het bijzonder mooie interieur. Daarna blijf je vanzelf om iets te eten of drinken.

Inmiddels zijn ze bekend om de excentrieke cocktails, zoals de nieuwste met Bacardi Ocho en in de Josper geroosterde ananassiroop. En zijn ze door Entree Magazine genomineerd voor de Best Cocktailbar van Nederland.

Wie blijft hangen om te eten, ziet sinds kort slakken en kikkerbillen op de menukaart. Dat maakt mij in ieder geval nieuwsgierig naar wat er nog meer nieuws is!

In december vieren ze een feestje voor hun 1e verjaardag. Met slingers en drankjes. Op 1 december om precies te zijn. Check hier voor updates.

Ayla: stralend eten op het Kruisplein

Ayla kookt en schenkt aan het Kruisplein graag voor iedereen. Kom langs, val binnen, schuif aan of wacht op een plekje. En dat kan van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Ik bezweek voor de pancakes met dadels, pistache en gezouten caramel. Klinkt goed toch? Ga maar gauw, want voor je het weet bedenkt de chef-kok een ander gerecht. Op de wekelijks wisselende kaart staan heerlijke tapas voor fijne prijzen, spannende cocktails en nog meer lekkers om met vrienden voor terug te komen.

Ayla in de zon

Het fraai ingerichte interieur is net als de keuken geïnspireerd door Mediterraanse landen waar je hier in het koude noorden naar verlangt als de zomer voorbij is. Dat maakt deze plek ideaal voor zowel koude winters als warme zomers: de sfeer en het eten zijn om bij weg te dromen naar warme vakantiebestemmingen. En wie wil er niet het hele jaar op reis? Precies.

Ayla is een hotspot voor mensen die, zoals ik, het liefst alle gerechten willen proberen en niet gebonden willen zijn aan een ding. Noch aan smaak, noch aan sfeer. Het doet me denken aan Marseille, de Zuid Europese invloeden gaan daar zo sterk samen met de Noord Afrikaanse sferen.

Talks & Treasures - Ayla - stralend eten op het Kruisplein

De plek waar ooit de Ontbijtbar zat (van dezelfde eigenaren, net als Biergarten en Suicide Club) heeft buiten de bankjes klaar staan voor een zonnige dag. Afgelopen jaar is het uitgebreid met een ruim terras.

De grote verrassing was deze zomer het terras van Ayla aan de achterzijde. Een van de favoriete terrassen in Rotterdam voor zonnige zomers en warme lenteborrels.

Zo denk ik ook dit jaar al vroeg aan zomerse bestemmingen. Geen betere manier om de eerste koude winterse dag te beginnen.

 

 

 

  1. Amanda van den Berg

    Yummie..yummie! Ik kan niet wachten om Ayla eens te bezoeken en het ontbijt (lunch…tapas…) uit te proberen. Ik kom samen met mijn binkie van 7jaar , gek op lekker eten, chillen en met mijn zijn mama samen de wereld (nou ja, laten we beginnen bij Rotterdam) te ontdekken 🙂 Lekker een boekje lezen, tapasjes eten, luisteren naar mooie muziek… kan helemaal bij Ayla…match!

  2. In 2009 heb ik een jaar in Rotterdam gewoond, maar ik ben terug naar Zeeland verhuisd omdat ik een kleinere stad fijner vond. Maar met de Markthallen, allerlei mooi ontworpen gebouwen en fijne restaurants zoals Ayla begin ik wel spijt te krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *