Restaurant Jordy’s Rotterdam in Kralingen

Als je twee keer in een week bij het nieuwe Jordy’s Rotterdam zit dan moet het iets goeds zijn. En dat is het. Naast natuurlijk heerlijk brood van Jordy’s Bakery is dit een extra fijne plek om je dag te starten of af te sluiten. Dat laatste lees je goed. Je kan er terecht van ontbijt tot en met diner. Niet zomaar een bakker op de hoek erbij.

Talks & Treasures - Restaurant Jordy's Rotterdam in Kralingen

Laatst was ik met R in Kralingen en stonden we ineens voor het fonkelnieuw verbouwde pand van Jordy’s op de Vlietlaan. Een typsich Rotterdams plekje (ooit de straat waar Breur’s IJzerhandel huisde) in het niet al te keurige deel van Kralingen. Daar hou ik juist van. Mooie gevel, knap ingericht pand en heel veel ruimte om het brood van Jordy’s te delen. Met je liefde, vrienden of de hele familie.

Brood, borrel & diner

Op zoek naar lekker brood werden we afgeleid door het restaurant gedeelte. En daarna door de menukaart. Om maar meteen een plekje in te nemen en aan de vroege borrel te gaan. De borrelkaart zag er voor mij rond half vier die zaterdag best verleidelijk uit. Helaas was manlief meer toe aan cheesecake dan een kaasplankje dus gingen we voor zoet. Ook goed, vooral omdat ik net hoorde dat de worteltaart vers in de vitrine stond. Favorietje geworden.

Talks & Treasures - Restaurant Jordy's Rotterdam in Kralingen

Gelukkig stond later die week een verjaardagslunch op de agenda waarvoor ik de locatie moest regelen. Een makkie: Jordy’s menukaart lonkte. Eensgezind kozen we het broodje van de dag met vitello tonnato. Drie maal goed gesmaakt. Natuurlijk moest er geproost op de jarige en was er extra reden voor een fles wijn. Ook drie maal goed gesmaakt.

Dat maakt Jordy’s Rotterdam toch echt restaurant en geen bakker met leuke zitjes. Net als de pizza’s met desembodem die vanaf het einde van de middag op het menu staan.

Jordy’s Rotterdam to go

Een volgende keer komt er zeker, want de proeverij zal ik toch een keer proberen. En de pizza’s staan op de wensenlijst. Heel handig is de kaart met gerechten om mee naar huis te nemen. Maar liever wil je gewoon even zitten in deze nieuwe cosy corner in Kralingen.

Neem gerust je familie mee want bovenin is een speciale kinderplek gemaakt. En heb je daar nou net geen zin in, dan is het groot genoeg om er ver vandaan te zitten. Je zit er dus altijd goed.

Reden genoeg, naast natuurlijk het ambachtelijk gebakken brood, om even langs te gaan bij Jordy’s Rotterdam.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *