MAHO kwartier & (veel) weekendtips Rotterdam

Laatst tipte ik iemand over een restaurant in het MAHO kwartier in Rotterdam. Het Maagd van Holland kwartier probeerde ik nog. Nog steeds geen ‘o daar’ reactie.  “Je weet wel daar bij de Nieuwemarkt”.

Maar niks. Geen herkenning.

Zonde, want in de straatjes rond de Pannekoekstraat zitten heel veel mooie zaken. Hoe leg je iemand die onbekend is in Rotterdam uit waar bijvoorbeeld Pantoufle zit? Niet eenvoudig, want als je niet ver genoeg de Pannekoekstraat uit loopt, mis je het al.

Hoezo MAHO kwartier?

Het standbeeld met de fontein op de Nieuwemarkt heet Maagd van Holland en staat op een mooie centrale plek. Het word ook wel het Vrijheidsbeeld genoemd en is opgericht ter ere van de inneming van Den Briel door de Watergeuzen op 1 april 1572. Dat je het weet.

Maar…voor een buitenlandse tourist is Maagd van Holland kwartier niet uit te spreken. Het bekt ook niet lekker voor Nederlanders. MAHO kwartier is een stuk eenvoudiger. Hoewel, te snel uitgesproken doet het Chinees aan.

Weekendtips Rotterdam

Vrijdag start je het weekend met kunst, drinks & bites bij de lancering van de Grote Nederlandse Kunstkalender bij de nieuwe art & event space aan de Glashaven.

Daarna kan je door de première van (in aanwezigheid van de regisseur en een actrice) Oude Liefde in bij LantarenVenster.

Cinema Culinair is dit weekend alweer uitverkocht. Op 9 december a.s. is er een nieuwe kans om te gaan naar Babette’s Feast.

De Kunsthal bestaat alweer 25 jaar en viert dat van 1 tot en met 4 november a.s. met superleuke events. En op zaterdag 4 november is de toegang gratis!

Hey het is alweer Oogstmarkt zaterdag op het Noordplein.

Het hippe MAHObuurtje met veel gezellige kleine winkels en knusse restaurants kwam al vaker voorbij op Talks & Treasures.

Zaterdag opent een nieuwe tentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum. Giflandschap Revisited van Wout Berger is een vervolg op de fotoserie Giflandschap. Na 25 jaar keert hij terug naar de gebieden waar onder de schone natuur zwaar vergiftigde grond lag. 

En oja, de Rotterdamse Popweek die 10 dagen duurt start 3 november.

Rotterdamse Munt in de Afrikaanderwijk verhuist en na het Herfst Festival op zaterdag 4 november sluiten ze de poorten op deze plek. Er is heel de dag van alles te doen, en ook te eten. Voor het stampotjesdiner koop je snel nog een kaartje.

Mag het weekend vier dagen duren? 

Beeld: Margriet Hoekstra Fotografie

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *