Pantoufle: slow design in Rotterdam

Pantoufle aan de Nieuwemarkt is de nieuwste hotspot voor warm en slow design. Verleidelijk mooi zijn de producten die eigenaresse Esther in haar Rotterdamse winkel verkoopt. De sfeer doet me denken aan Institut de Bonté bij Canal Saint Martin in Parijs. Je voelt het vanzelf als je binnen bent.

Terwijl R vorige maand met de meiden in The View bungelde, piepte ik er even tussenuit naar de Nieuwemarkt. Toen oudste nog een baby was, dronken we heel wat koffietjes bij Urban Espresso Bar om wakker te blijven. Verder was er op deze Rotterdamse plek nog niet heel veel te beleven.

Maar inmiddels zit het er vol hippe plekken om te eten, drinken en winkelen. Pantoufle is de perfecte aanvulling op de ‘urban relax sfeer’ die op en rond het plein hangt. Met prachtige design spullen wil Esther alledaagse dingen uit het leven mooier en leuker maken. Daarin is ze geslaagd nu zelfs opruimen en afwassen spannend wordt met die mooie borstels, veger en blik. Of de mattenklopper bij het fijne linnen van Linge Particulier en Fog Linen.

Pantoufle: slow design in Rotterdam

Pantoufle

In haar werk gooit Esther op een gegeven moment het roer om: het was tijd voor iets anders. Supermooi vind ik dit soort verhalen. Doen wat je leuk vindt (of stoppen met waar je niet blij van wordt) brengt je vanzelf naar iets nieuws. Alles valt op zijn plek als ze toevallig langs dit pand fietst aan de Pannekoek/ Nieuwemarkt en er een ‘te huur’ bord hangt. Daar komt haar jarenlange interesse voor design en interieur tot leven.

Pantoufle is geboren en krijgt de grappige naam uit de film Chocolat. Mensen meer laten genieten van gewone dingen, is wat Esther wil bereiken met al dit moois. Je ziet jezelf al wegdromen met een bakje koffie uit zo’n uberfijn keramiek kopje van Kirstie van Noort. Ik wel in ieder geval.

Pantoufle: slow design in Rotterdam

De producten zijn met zorg en heel veel geduld geselecteerd. Na de prachtige meubelknoppen (ja, die heb je opeens echt nodig, zo mooi!) van Futagami mag Pantoufle na een half jaar wachten nu ook lampen van dit merk verkopen. En zo zijn er meer bijzondere merken waarmee zij haar persoonlijke stempel zet op Pantoufle.

Pantoufle: slow design in Rotterdam

Warm en slow design

Binnenkort opent de benedenverdieping waar je vooral meubels gaat vinden. Het is alleen maar wachten tot ik een keer besluit om mijn huis opnieuw in te richten. Wist ik maar waar te beginnen, dat zou enorm helpen. Maar een nieuw servies past altijd wel. Laat ik in mei toch jarig zijn…

En laat nou net eind april de nieuwe site met webshop gereed zijn. Zodat al dat moois voor iedereen bereikbaar is. Voor jezelf of om cadeau te doen, voor genieten is altijd een excuus te bedenken. En voor een vleugje Parijs in huis ben ik al snel te porren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *