Cinema Culinair: eten wat de film schaft!

What you see is what you eat, ja je leest het goed. En ook: you eat when they eat. Hou je van film en van eten dan is Cinema Culinair in Rotterdam zeker jouw ding!

Je kijkt naar een film en je proeft tegelijkertijd wat er in de film wordt gegeten of gedronken. Dat maakt me nieuwsgierig. Voor de laatste editie van Cinema Culinair van dit seizoen schoof ik met een vriendin aan op onze gereserveerde plek. In Kantine Walhalla stonden vier rijen lange tafels gedekt met aan elke kant van de zaal een groot filmscherm.

Vorkinstructie

Nadat we met onze drankjes geïnstalleerd waren, kregen we een korte toelichting op de avond. Er is een pauze, het meeste eten komt na de pauze en let goed op de vorkinstructie! De wat?

CCOm iedereen tegelijkertijd met het moment in de film te laten eten is er een vorkinstructie. Bovenin de film verschijnt een ‘countdown’-teller. Zodra die verschijnt pak je je vork en als de teller op nul is, kan je eten.

Dat levert hilarische momenten op want de één eet al voor de countdown, de ander begint te laat. En op het moment dat de chef-kok in de film vertelt dat het stierenballen zijn die je eet, wil je ze het liefst wel al achter de kiezen hebben. Voor het geval het echte stierenballen zijn.

CC3

Hoewel de film vaak grappig was, had ik de meeste fun om de eetmomenten. Als je uit je ooghoeken ziet dat de bediening weer met grote schalen eten aan komt lopen, vraag je je telkens af wat er deze keer op je bord ligt.

Je krijgt in totaal negen proefmomenten. En die eet je niet in de gebruikelijke volgorde, maar naar het film moment. Daardoor begonnen we met een dessert-bon bon, kregen we vervolgens kip met chocolade-colasaus, dronken we halverwege het digestieve en aten we daarna de eend en vis.

CC4

De kleine porties zijn meer dan genoeg. Na zeven gerechtjes dacht ik bij het zien van eten in de film alleen maar: ‘niet weer’! Het eten was goed en lekker, en leek zoveel mogelijk op wat in de film geserveerd werd. Behalve de stierenballen…dat waren gehaktballen in plaats van echt stierenballen. Dat was nog spannender geweest!

Cinema Culinair: EDEN

Niet onbelangrijk, de film EDEN was ook goed. Niet alleen goed gekozen om het vele eten, maar hij was ook leuk om te zien. Een Duitse film die in 2006 de IFFR publieksprijs won. Een vertederend verhaal, vaak grappig en met een vleugje drama. De chef-kok in dit romantische verhaal kookt er flink op los. Meer dan wij op konden in ieder geval. Als je hem ziet op lege maag heb je daarna ongetwijfeld honger.

We hebben erg gelachen om de eetmomenten, de vorkinstructie en de fun die je hebt als je met een onbekenden aan de eettafel zit. Zeker een aanrader als je op een prettige manier verrast wil worden zonder al te veel inspanning!

 

 Uitgelichte foto: Dennis van Wijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *