Tieners in de meivakantie: 10 leukste tips

Ook voor tieners komt de meivakantie er weer aan! Of je nu weg gaat of thuisblijft: met tieners is het soms een uitdaging om ze ergens mee naartoe te krijgen.

Ter inspiratie voor een relaxte en gezellige meivakantie heb ik de 10 leukste tips op een rijtje gezet. Uitjes voor zonnige of regenachtige dagen, uit of thuis, gratis of voor niet al te veel geld. Check ook deze update voor 2017.

Tieners en 10 leuke tips meivakantie

1. Samen SUPPEN

Actie is altijd goed met tieners en SUPPEN (Standing Up Padling) klinkt spannend genoeg: op zee, in de gracht of op een andere plas water. SUP-lessen zijn leuk omdat je heel makkelijk en snel iets leert wat niet al te ingewikkeld is en waar je vervolgens veel plezier van hebt. Bijvoorbeeld straks, als het echt warm is tijdens de zomervakantie.

In deze links vind je verschillende locaties waar je SUP lessen kun volgen:

http://www.supsup.nl/index.php/locaties-3/

http://www.kitesurfschoolterschelling.nl/suppen/sup-lessen/

http://test.windsurfschool.nl/suppen/suples/

 2. Vliegeren

Is het mooi weer en is het niet warm genoeg om plat in de zon te gaan? Met een beetje wind is vliegeren altijd een uitdaging. Wij gaan er meestal voor naar zee maar elke open plek is goed hiervoor. Onze meiden zijn er gek op en kunnen er wat frustraties in kwijt, want ja: hoe krijg je die vlieger de lucht in en hoe houd je hem daar zo lang mogelijk? In ieder geval zijn ze daarna flink uitgewaaid.

3. Movietime

De film is altijd een optie bij regenachtige dagen. Wat mij betreft gaan tieners alleen naar de film. Mijn oudste zat laatst in Cinderella…ik had het niet verzonnen, maar het sprookje spreekt kennelijk bij tieners nog tot de verbeelding. Of de Boskampi’s, leuker voor tienerboys dan het sprookje.

4. GEO-catching

De meeste tieners, die van ons in ieder geval, zijn geen wandelaars. Dat verandert in een keer als ze ergens naar op zoek moeten gaan. GEO-catching is een spannende manier om tieners buiten te krijgen voor een wandeling. Noem het alleen geen wandeling, dat scheelt de helft.

Kijk hier voor een plek waar je bij jou in de buurt kunt GEOcatchen.

5. Tieners in eigen treincoupé

Laat de auto eens staan en pak de trein als je op pad gaat! Altijd goed om tieners alvast voor te bereiden op een tienertoer over een paar jaar. Zet je tieners een coupé verderop en ga zelf relaxed in de stiltecoupé zitten. Niet te lang in slaap vallen en even opletten dat jullie samen uitstappen!

Lifestyle-outside

6. Hamburgers eten

Hamburgers zijn hot! Neem je tieners voor de lunch of ’s avonds mee uit om hamburgers te gaan eten. In Rotterdam schiet de ene na de andere hippe, gezonde of biologische hamburgertent uit de grond. Wij aten laatst met oudste tiener een flinke burger bij Ellis Gourmet Burger in Rotterdam. En ze proeven echt wel het verschil met een ‘keten-burger’.

7. Tienerproof tentoonstelling

Over de Freaky tentoonstelling  in de Kunsthal heb ik al eerder geschreven: aanrader! Ik las deze week over de tentoonstelling Born Digital in het MOTI (Museum of the Image) Breda: het museum over beeldcultuur, digi-kunst en virtual reality. Kan je tiener jou uitleggen waar het over gaat! En goed om een regenachtige middag door te brengen!

8. High spots – hotspots

Ga de hoogte in en ontdek het beste dakterras bij jou in de buurt! Natuurlijk heb ik makkelijk praten in Rotterdam met het waanzinnige uitzicht vanaf het terras van het Nhow. Maar er zijn meer high-spots te ontdekken! En als je er bent? Laat me weten wat jouw uitzicht is!

9. Laat voor je koken!

Rainy day again? Ik vind het heerlijk dat de meiden zo groot zijn nu en lekker zelfstandig zijn: er op uit kunnen voor boodschappen, eten koken. Laat voor je koken en relax….De recepten van Paul’s Puber Kookshow zijn een goed begin.

Heb je geen kokkies? Laat ze zelf eten halen in de categorie pizza, pasta, patat of chinees. Niet te ingewikkeld doen zorgt er ook voor dat het gezellig blijft.

10. Wilde Buitendagen

Ga met ze het bos in tijdens de Wilde Buitendagen van OERRR. Spoorzoeken, hutten bouwen, vuur maken, broodjes of popcorn bakken, insecten eten (oké, dat misschien minder) blijven tieners leuk vinden en ze zijn lekker bezig. Een paar vriendjes er bij en klaar ben je. Lees waar de Wilde Buitendagen deze vakantie bij jou in de buurt zijn.

Heb je nog meer leuke tips? Schrijf ze hieronder in de reactie zodat anderen ze ook kunnen lezen!

Fijne vakantie alvast!

Meer inspiratie? Lees deze tips voor tieners in de zomervakantie!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *