Maje: mijn ontdekking van het merk in Frankrijk

Een mens kan maar ergens blij van worden. Bijvoorbeeld van de ontdekking dat je Franse lievelings kledingmerk Maje een winkel heeft in Nederland. Ik schrijf er niet zomaar over, het zit zo.

De eerste keer dat ik Maje ontdekte was in Frankrijk een aantal jaren geleden. In Galeries Lafayette in Beziers om precies te zijn. Tijdens de zomervakantie in het warme Zuid Frankrijk zocht ik verkoeling in de airco van Lafayette. Het was uitverkoop dus ik bleef een iets langer dan gepland en deed mijn eerste Maje aankopen.

Maje winkels

Pas in de jaren daarna, tijdens weekenden in Parijs, kwam ik er achter dat er naast de verkoop in Lafayette ook Maje winkels zijn. Bij mijn laatste Parijs-trip vorig jaar zag ik in bijna elke wijk wel een Maje winkel. Het merk is flink gegroeid.

Inmiddels is er alweer een hele poos een Maje shop-in-shop in de Bijenkorf Rotterdam. Goed nieuws: er is zelfs een Maje winkel in Amsterdam! Kennelijk ben ik niet de enige die het een fijn merk vind. En waarom is dat dan, vraag je je af?

Basic met twist

Ik heb de neiging om telkens te kiezen voor basics. Maar een hele kast vol basics wordt best saai op een gegeven moment. Daarom zoek ik regelmatig naar basisstukken met wat meer ‘franje’, iets geks, of een twist.

Maje is basic terwijl het altijd  iets spannends heeft in de stoffen of verwerking van details. Het doet me denken aan een mix van Malene Birger met Franse vrouwelijkheid.

 

Maje-broek

 

Goede kwaliteit

Naast mooie stukken is de kleding van heel goede kwaliteit. Dat mag ook wel, want het is niet goedkoop. Ook weer niet onbetaalbaar duur, hoewel dat natuurlijk van je budget afhangt. In ieder geval heb ik het er soms voor over, omdat de kleding jarenlang mooi blijf.

Afgelopen maand liep ik tot twee keer toe de Bijenkorf uit met tasjes vol Maje spullen. De ene keer uit de nieuwe collectie de andere keer met actiekorting.

 

Maje-top

 

Mooie pasvorm

Dus ik ben de gelukkige bezitter van een zwart broekje, basic met een twist aan de zijkant. Goed materiaal, zit lekker en hoe fijn: ik hoefde geen maat groter in dit Franse merk. Nou dan is je dag helemaal goed!

Nu nog wachten op echt warm weer zodat ik het witte bloesje met franje in de foto hierboven aan kan zonder kou te lijden.

 

Maje-pink

 

Maje Amsterdam

Komende meivakantie heb ik een tripje met naar Amsterdam in de planning. Eerst langs het FOAM en daarna ga ik zeker langs bij de Majé winkel op de P.C. Hooftstraat. Vraag ik meteen wanneer er een winkel in Rotterdam komt.

En kijk of ik deze fijne gympen kan laten staan, en gewoon langs dit zomerse tasje kan lopen.

Daarna is de volgende uitdaging om een nieuw mooi merk te ontdekken. Want Maje herinnerde me altijd aan een fijn vakantie. Het witte truitje met gehaakt decolleté is een herinnering aan die heerlijke zomer in Zuid Frankrijk en dat zwarte truitje doet me denken aan het gezellige weekend met Robert in Parijs.

Ben jij weg van een buitenlands merk dat in Nederland niet te koop is? 

 Foto’s via website  Maje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *