Bestemming Portugal: zon, zee en op zoek naar tienertips

Yes! Het is meivakantie en ik heb er zin in! Het zonnige Algarve staat in de planning en alle tips over dit gebied zijn welkom!

Heerlijk om in de aangename Zuid Portugese temperaturen op te staan, de deuren open te gooien en buiten te zijn in de warmte. En vooral ook om weer iets nieuws te zien, lekkers te eten en moois beleven. Met een beetje mazzel zitten we tot ‘s avonds laat buiten.

Warmte en zon

Toen het in oktober dagen achter elkaar regende terwijl ik nog niet klaar was voor de herfst, heb ik deze bestemming geboekt. Met de gedachte dat we er wel aan toe waren na de winterkou. En de lente die in Nederland zijn best doet, maar in april en mei nog niet gegarandeerd warm is.

Een luxe-moment geef ik meteen toe. Vorig jaar nog probeerde ik op Texel het Ibiza chill-gevoel terug te halen van twee jaar daarvoor. Dat lukte bijna, op de momenten dat de zon goed scheen en je uit de schaduw bleef. Maar ‘s avonds koelde het iets te snel af.

Dit jaar gaan we voor de warmte en zon in Portugal. Ik ben er eerder geweest en bleef met mijn vriendje van toen hangen in het toeristische Albufeira (want jong, uitgaan, geen rijbewijs en goedkoop). Van die keer herinner ik mij het meest dat de mensen er zo aardig zijn. En ook dat de Portugese taal zo mooi is. Ik vind het heel jammer dat ik die niet spreek.

 

Lifetyle-outside-fun

 

Stranden, eten en tienertips

Deze keer verblijf ik met de familie ergens langs de rotsachtige kust richting het westen. Ik zoek al een poos naar mooie plekken en leuke dingen om te doen met de meiden. Tot nu toe heb ik veel gezien, maar weinig tips gevonden voor gezinnen met tieners.

Ik kijk vooral uit naar de fijne kleine strandjes, het eten en wat er in het achterland te zien is. Of waar we terecht komen als het bewolkt is en we er toch echt even uit moeten.

Ben jij er geweest? Of heb je er over gehoord? Ik ben heel benieuwd naar je tips!

Voor nu werk ik aan mijn paklijst, want ik neem altijd te veel mee. En eindig dan de hele vakantie in twee outfitjes (overdag en avond-outfit) met wat variaties daarop.

Slimme ‘what-to-pack’ tips zijn ook altijd welkom!

Wat is jouw tienertip voor vakanties in het buitenland? 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *