Parijs: 3 manieren om je citytrip anders te beleven

Om de zoveel tijd moét ik even naar Parijs. Gewoon, omdat ik er graag ben en dan het gevoel heb dat ik ‘thuis’ ben. Terwijl ik de stad elke keer toch weer anders zie en beleef dan daarvoor.

Als je maar vaak genoeg gaat dan ontdek je steeds andere manieren om de stad ervaren. Een hele poos was het idee, ‘do what the locals do’. Maar inmiddels doen wij in Parijs steeds vaker wat we thuis ook doen.

Naar de film!

Het is ooit begonnen met een filmpje pakken. Na drie dagen lopen door Parijs wilden we graag een poos zitten zonder dat we het gevoel hadden niks te beleven. De truc is om een film te kiezen in de ‘version originale’ (v.o.), zodat je in een (meestal) Engelstalige film terecht komt.

De meeste grote UCG-bioscopen (de Franse Pathé) draaien twee versies: een gesynchroniseerde Franstalige versie en de Amerikaanse of Engelse versie. Wij gingen de eerste keer naar de UCG bioscoop op de Champs Elysees. Ik weet niet meer welke film het was, maar wel dat het publiek, Fransen, aan het einde applaudisseerden voor de film! Pourquoi???

Dat was niet de laatste keer dat we dat meemaakten. En natuurlijk wilden we daarna weten: doen ze dit overal? Niet overal bleek, maar wel vaak.

paris-espace-st-michel

Mijn top 3 bioscopen in Parijs:

  1. Odeon in Saint Germain: als de film is afgelopen zijn er in de buurt genoeg terrassen of cafés waar je goed kan zitten.
  2. De bioscoop UGC George V aan de Champs Elysees: voor het geklap van het publiek na de film!
  3. Het filmhuis Saint Michel:  voor arthouse films, je ziet er net iets anders dan in de andere zalen. Een van de ouderen filmhuizen in de stad. 

Bandjes kijken

Na het succes van de bioscoop, ontdekten we de concertzalen in Parijs. Sindsdien gaan we regelmatig bandjes kijken in een van de zalen van de stad. Net als in Nederland spelen beginnende (of terugkerende ‘old time favourites’ ) bands meestal in de kleinere muziekpodia. Dat brengt je in het buitenland naar een buurt waar je normaal gesproken niet snel komt. Zo ook in Parijs.

 

La Cigalle Paris

 

Concertzalen in leuke wijken

  1. In 2011 kwamen we voor The Boxer Rebellion terecht in Nouveau Casino in de Rue Oberkampf in het 11e arrondissement. We aten heel goedkoop in een klein eetcafé aan de overkant. Na afloop dronken we een straat verderop tot ver middernacht veel wijntjes voor een studentenbudget. Ook fijn!
  2. La Cigalle, de concertzaal waar jaarlijks het festival ‘Les Inrocks’ wordt gehouden is ook heel mooi. Het is een oud gebouw dat iets weg heeft van Paradiso in Amsterdam. Er speelt een mix van beginnende bands en grote namen. Het ligt in de buurt van metro Pigalle. Deze wijk is upcoming en interessant om in de gaten te houden.

 

Vee Hair Paris FB

Een rondje kapper

Mijn nieuwste belevenis in Parijs is de kapper. Klinkt bizar niet? Maar hoe fijn is het als je je weekend Parijs begint met goed haar! Niet onbelangrijk als je er een beetje Parisien bij wil lopen.

Voordat ik de laatste keer naar Parijs ging, maakte ik een afspraak bij de kapper. Het is handig om met je reguliere knipbeurt te wachten, zodat je vreemd kan gaan bij een kapper in Parijs.

En als je geen spannende knip-sessie wil, dan kan je natuurlijk ook je Parijse trip beginnen met goed geföhnd haar.

Vee Hair Paris: of een andere kapper

Ik moet er bij zeggen dat ik in eerste instantie naar de kapper ging omdat Vee, die mij knipte toen ze nog in Rotterdam werkte, haar salon had geopend in Parijs. Toevallig las ik over Vee Hair Paris in Elle Decoration. Haar zaak ziet er niet alleen geweldig uit, het loopt ook als een trein. Mooi om te zie hoe ze dat voor elkaar heeft gekregen. 

Een half uur nadat ik met Thalys op Paris Nord arriveerde, zat ik bij Vee in de stoel! Vervolgens liep ik het hele weekend met perfect haar door Parijs.

Zo grappig ook dat er middenin Parijs speciaal voor mij een briefje op de deur van haar zaak hing. Dan kom je voor je gevoel toch heus een beetje thuis in deze wereldstad.

Vee Hair Paris

Foto Vee Hair Paris via website Vee Hair

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *