Vakantiehuis in Portugal

Stel je een vakantiehuis in Portugal voor met een tuin vol palmbomen. What a feeling! Het brengt je direct in de meest relaxte vakantiemodus.

Talks & Treasures - Vakantiehuis in Portugal

Afgelopen week kregen we een bonus bij het vakantiehuis: een tropische tuin! Het maakte de toch al geweldige vakantie – waarover binnenkort meer- heel bijzonder. Ik kan het niet laten om nu al meer te laten zien van het uitzicht op de tuin van onze casa.

Talks & Treasures- vakantiehuis in Portugal

Vakantiehuis in Portugal & exotische tuin

De Nederlandse eigenaar van het huis vertelde voor vertrek iets over palmbomen als hobby. Bijvoorbeeld dat er 200 palmbomen staan rond het huis. Dat klinkt al heel fijn, maar je weet pas wat dat betekent als je in de tropische tuin belandt!

Talks & Treasures - Vakantiehuis in Portugal

We kwamen ‘s avonds laat aan bij het vakantiehuis in Portugal en ik zag pas de volgende ochtend het enorme stuk land met tropische en bomen en planten. Tropisch, exotisch, wild en groots is wat mij als eerste opviel. De eigenaar steekt zichtbaar veel tijd en liefde in zijn hobby.

Privé arboretum

Talks & Treasures - Vakantiehuis in Portugal

Het resultaat is meer een privé arboretum dan een tropische tuin. Palmbomen, exotische bomen, vruchtenbomen, en bij elke palm een bordje met de naam van de boom.

Het lijkt zijn bedoeling om je mee te nemen in de palmbomen wereld en dat is gelukt. We hebben zoveel verschillende soorten gezien! Regelmatig liepen we een rondje door de tuin en ontdekten we weer iets nieuws.

Love the wildflowers..

Naast een tuin met palmbomen was het vakantiehuis omgeven met velden vol kleurige, bijzondere en bekende bloemen. Te mooi om te plukken voor die ene week, maar als ik er zou wonen…! Het doet me denken aan vroeger, toen mijn moeder ons meenam om grote bossen korenbloemen en klaprozen te plukken.

Talks & Treasures - Vakantiehuis in Portugal

Talks & Treasures - Vakantiehuis in Portugal

Talks & Treasures - Vakantiehuis in Portugal

Palm in Nederland

Terug in Rotterdam, in de wind en de regen, mis ik -naast de warmte en de zon- die palmbomen in de tuin van het vakantiehuis in Portugal. Een week lang elke dag met mijn neus er onder liggen en er tegenaan kijken, heeft er voor gezorgd dat ik ook een palm in de tuin wil.

P.S. Ik heb het uitgezocht en het kan: palmbomen in Nederland! Wil je ook de vakantie in je tuin halen? Hier lees je welke palmbomen daarvoor geschikt zijn.

 

 

  1. Wat een eer om onze Vila Maria en de heerlijke omgeving op een zo mooie wijze te kunnen bekijken en delen! DANK.
    Al vele jaren zijn we verliefd op de heerlijke Algarve en kan ik mijn hobby, het verzamelen van palmbomen – er zijn meer dan 3,000 soorten in de wereld- proberen uit te oefenen. Helaas houden vele soorten niet van lagere temperaturen, zeewind, alkalische grond etc. etc. dus door trial and error probeer ik zo veel mogelijk soorten te laten groeien in onze tuin van ca.4.500m2.
    Frits

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *