By Jarmusch voor pancakes, eggs & coffee

By Jarmusch is de American diner waar je nog naar op zoek was in Rotterdam. Voor je ontbijt met een stapel betaalbare pancakes of ei zonder fratsen. Die tierelantijnen kan je er heus bij krijgen, maar dat hoeft niet.

Net als dat je alle soorten koffie kunt kiezen, maar evengoed blij wordt van een bak filterkoffie. Die uit zo’n huis-tuin-en-keuken-thermoskan aan tafel in je kopje wordt geschonken. En die gratis wordt bijgevuld.

Pancakes all day

Oudste is dol op pancakes en heeft keuze genoeg in Rotterdam. Die van bij By Jarmusch staan inmiddels hoog op haar lijstje. Vanwege de stapel (in plaats van naast elkaar) en omdat je ze ‘plain’ kan kiezen (volgende keer zonder chocolate chip). En omdat je ze heel de dag kan eten (niet alleen als ontbijt).

Sowieso vindt ze het een topplek.

Want ‘all American’. En dat is op dit moment heel erg ok√© in haar tienerlife met een dagelijkse portie Gilmore Girls.

R en ik zijn het met haar eens dat het wel heel relaxed wakker worden is in de cosy corner van By Jarmusch. Hij koos de bananen pancakes en ik scrambled eggs. Allebei geen flauwe porties. Zoals dat hoort in een American diner. Daar kan je tot ver na lunchtijd op door is onze ervaring.

Volgende keer komen we terug voor lunch, want er staat meer Amerikaans op het menu. Zoals de sandwiches of de steaks.

Breakfast en borrel in het Industriegebouw

Nu heeft Rotterdam genoeg keus aan hotspots voor het ontbijt. Het fijne aan By Jarmusch is dat de plek zo relaxed is dat je makkelijk blijft hangen. En dat komt niet eens door de gratis refill. Misschien dan de zachte dinerbanken? Of de het pand, want net als bij de buren Alfredo’s en Old Scuola is ook hier de verbouwing goed gelukt.

Heb je die binnentuin al gezien? Wat denk je van wakker worden met ontbijt of lunch in de zon?

Check ook de events want op de vrijdagmiddagen in september trap je hier het weekend af tijdens The Border. Organiseren ze samen met Alfredo’s.

Biertje, BBQ en borrelen maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *