Plukt-de-dag-type & weekendtips Rotterdam

“Joh ben jij geen plukt-de-dag-type dan? Nou ik wel hoorrr. Als ik loop te stofzuigen en de telefoon gaat dan laat ik vallen waar ik mee bezig ben en gaat ‘r vandoor.” Nee ze was geen plukt-de-dag-type, vriendin van de Rotterdamse-toos-op-het-terras. “Nee? Ik dacht écht dat jij een plukt-de-dag-type was. Goh.”

Zomaar een gesprek op een terras hier om de hoek, op zaterdagmiddag rond een uur of vier. Veel blond, botox en bruin-zonder-zon op dat tijdstip. Opse Rotjeknors.

Ben jij een plukt-de-dag-type?

Wij plukten die dag wel vonden R en ik. Door snel te verkassen naar een terras aan het water verderop. Waar de zon wel scheen.

Dit weekend plukken we weer de dag, of het weekend. Dan op een Zuidhollands eiland. Je kan niet vaak genoeg een rondje strand doen. De vorige keer dat we een paar dagen aan zee verbleven, was de zonsondergang zo mooi (beeld boven). Bijna on-Hollands. Heel benieuwd hoe het nu is.

En of we nog nieuwe strandtenten vinden om op te warmen. En de dag te plukken.

Weekendlinkjes en tips Rotterdam

Ook uitwaaien aan zee? Dit weekend is het Duinendag in Oostvoorne.

Of liever het bos induiken naar het Rotterdamse Kost Festival?

Voor je agenda volgend weekend en dan hopelijk passend weer tijdens Djemma El Fna.

Ben jij al in Hudson’s Bay geweest? Zo  fijn dat The Kooples daar een paar rekjes heeft. Dat mogen er meer worden.

Meld je nu al aan voor de de Special Tours ‘Cabin Crew’ door Cliff Muskiet’ op zaterdag 23 septembera.s. Dan start in de Kunsthal  Fashion in the Air’. Een overzicht van stewardessen outfits uit de hele wereld.

De Nederlandse purser en verzamelaar Cliff Muskiet geeft op de openingsdag twee tours door de tentoonstelling en vertelt zijn verhaal achter zijn bijzondere collectie.

DakAkker wint de Rooftop Award 2017 voor het mooiste dak van Nederland. Eens. Ze staan natuurlijk niet zomaar in de Rotterdam Tourguide van Talks & Treasures.

Check deze activiteiten op de Rotterdamse wateren dit weekend: muziek op de Rotte en film op de Schie dit weekend!

Zaterdag 16 september a.s. opent in het Nederlands Fotomuseum de tentoonstelling Bruce Davidson American Photographer. Met zwart-wit foto’s van mensen voor wie de ‘American Dream’ onbereikbaar lijkt en die zich staande proberen te houden in de samenleving.

Fijn weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *