Snelle pancake muffins als herfstontbijt

Inmiddels zijn de pancake muffins hier in huis favoriet als ontbijt. Ook bij mij, want ze zijn makkelijk te maken en staan snel op tafel. En het geeft instant blije scholieren. Vooral daarom een groot succes.

Hoe vaak zie je ‘s ochtends blije puberhoofdjes? Met dit herfstweer steeds minder. Maar vanaf nu schijnt hier elke ochtend de zon. Al is het maar voor even. Deze pancake muffins geven je moeder- of vaderrol (ligt er aan wie de kok is) een boost bij puberige kids.

Probeer maar.

TIP 1: maak een flinke stapel en vries daarna de rest in. 

‘s Avonds haal je er een setje uit om te ontdooien. En ‘s ochtends hoeven je kids, of jij, alleen maar het bord met de muffin in de magnetron te schuiven. Siroopje er over en klaar…

Pancake muffins recept

Er bestaan verschillende recepten, maar deze variant die je in de blender mixt klinkt lekker snel. Als je tenminste een blender hebt. Ik heb er geen, maar met een ordinaire mixer gaat het ook prima.

Ik veranderde wat ingrediënten in dit recept. Niet uit culinair oogpunt, maar omdat ik op dat moment (of eigenlijk nooit) karnemelk, Griekse yoghurt of wit volkorenmeel in huis had.

Het kan zomaar zijn dat het daarmee nóg lekker is. Maar zonder dat slaan deze pancake muffins al heel goed aan.

De cupcake bakvorm ontbreekt eveneens in dit huis. Papieren cups op een bakplaat werkt net zo goed. Als je de cups invet, komt de muffin er na het bakken zonder kleerscheuren uit. Voor een extra fijn begin in de ochtend.

Wat heb je nodig:

2 1/2 kopje bloem
2 theelepels bakpoeder
1 1/2 kopjes melk
1/4 kop yoghurt

2 eieren
2 eetlepels gesmolten boter
2 theelepels vanille-extract

1/4 theelepel kaneel
1/2 snufje zout

Zo maak je het:

  • Je doet alles in een kom en mixt het in één keer door elkaar tot een glad geheel. Daarna giet je de pannenkoekmix in de cups, ongeveer tot de helft. Je hebt als het goed is zo’n 15 stuks.
  • Kies de topping en voeg die toe. Ik vind de blauwe bessen wel het mooist er uit komen omdat ze door de hitte uit elkaar spatten. Maar de meiden eten liever die met chocola of banaan.
  • Bak ze op 175 graden ongeveer 12-15 minuten in de oven.

TIP 2: laat ‘s ochtends bij het opwarmen de keukendeur wagenwijd openstaan om trage scholieren extra snel beneden te krijgen.

Als je ze niet meteen eet, laat je ze afkoelen om in te vriezen als pakketjes van twee of drie stuks.

Meer simpele herfstrecepten.

Gezellige ontbijtsessies!

 

Beeld homepage: Parenting Chaos
  1. Dank voor het ontbijtmuffin recept! Ik ga het deze week eens uitproberen! Moet vreselijk lachen om je tekst, heel herkenbaar:) We ,eten ze ook een beetje verwennen tenslotte onze pubers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *