Herfstrecepten: 5x lekker, makkelijk en snel

Deze vijf herfstrecepten brengen je soepel het nieuwe seizoen in. Zodat je tijd over houdt om nog extra te genieten van de laatste zonnestralen. Sommige recepten maak je een dag er voor (of in het weekend) klaar, zodat je een keer niet hoeft te koken.

5x herfstrecepten

Champignons en tijm carbonara

Deze pasta is het ideale recept van Donna Hay om jongste blij mee te maken na een voetbaltraining in de kou. Of juist de avond voor een wedstrijd. Veel heb je niet nodig en het recept is wel zo makkelijk om ingrediënten aan toe te voegen of juist weg te laten.

Vegetarische taco met harissa

Talks & Treasures - herfstrecepten: 5x lekker, snel en makkelijk

Nina van Nourish Atelier maakt de mooiste gerechten en de meest prachtige foodfoto’s. Wraps zijn bij ons thuis op dit moment favoriet. Een goed moment om deze vegatarische taco met harissa eens te proberen.

Bloemkool & curry soep

Als ik echt snel moet zijn, of juist in het weekend tijd heb voor een extra gerecht, dan is kies ik al gauw voor soep. Vooral omdat je er veel groenten in kwijt kan zonder dat er iemand moeilijk over doet. Zo ook deze met bloemkool van Cookie + Kate. De bloemkool rooster je eerst in de oven, ook handig.

Talks & Treasures - herfstrecepten: 5x lekker, snel en makkelijk

Kipstoofpot

Deze stoofpot van Uit Pauline’s keuken is zo’n fijn recept waarvoor je weinig hoeft te doen aan inkopen en bereiding. Zodat je daarna alleen maar hoeft te wachten tot het klaar is. De verdeling kluivers – niet kluivers is bij ons 50-50 en daarom ook praktisch dat de kip na het stoven makkelijk van de botjes valt. Iedereen blij.

Talks & Treasures - herfstrecepten: 5x lekker, snel en makkelijk

Salade met rucola, vijgen, prosciutto en kaas

Op Delicious Life kwam ik deze herfstsalade tegen. Voor als de zon schijnt of het een warme dag is waarop je nog met een extra sjaal buiten kunt zitten en net doet alsof de zomer nog niet voorbij is. Een wijntje, wat vers gebakken brood en klaar ben je.

Talks & Treasures - herfstrecepten: 5x lekker, snel en makkelijk

De meeste van deze herfstrecepten zijn in het Engels, maar dat mag de pret niet drukken. Eén rechter muisklik, kies daarna voor ‘vertalen in Nederlands’ en je hebt het recept in ‘google-Nederlands’.

Wat is jouw favoriete recept in het najaar?

Deze Indian Summersoep is een van mijn lievelings, omdat je er van alles in kwijt kan en het altijd goed komt.

P.S. Op de Fall Food  en Soup borden op Pinterest vind je meer recepten en tips.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beeld homepage Donna Hay; daaronder Nourish Atelier | Cookie+Kate | Uit Pauline’s Keuken | Delicious Life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *