Een bloemetje op tafel in Rotterdam

Talks & Treasures - Een bloemetje op tafel in Rotterdam

De nieuwste bloemenwinkel op de Nieuwe Binnenweg heet ‘Een bloemetje op tafel’. En mooi..MOOI, zo mooi. Het begint buiten al met de woeste uitstalling. Ik hou erg van deze wilde, natuurlijke stijl. Alsof het zomaar bij elkaar geraapt is.

Dat laatste is precies de opmerking die ik altijd doorgeef als ik voor iemand bloemen bestel. Of ik zeg dat het in de stijl van een veldboeket moet worden. Niet al te keurig of te netjes graag, maar dat geeft slechts zelden de bos bloemen die ik in gedachte heb. Bij Een bloemetje op tafel hoef ik helemaal niks te zeggen en komt het perfecte boeket vanzelf.

Natuurlijke stijl

Nu zijn eigenaren Lysbeth en Johan niet zomaar een bloemenwinkel gestart. Ze runden hiervoor een goedlopende zaak in Barendrecht. Daarnaast kweekt de eigenares bloemen en planten in haar biologische tuin in Ridderkerk Bolnes. Mensen met liefde voor groen en natuur, dat is duidelijk.

Die natuurlijke stijl ziet er zo eenvoudig uit, maar dat is juist kenmerkend aan Een bloemetje op tafel. Ik blijf er maar rond lopen en zie bijzondere bloemen, takken, heel veel planten en mooi glaswerk. En de opvallende kleurige vazen van Foekje Fleur.

Talks & Treasures - Een bloemetje op tafel in Rotterdam

Het is zo’n winkel waar je ter plekke bedenkt dat je nog van alles nodig hebt. Of lijkt te hebben. Je wil in ieder geval met iets naar buiten lopen.

Een bloemetje op tafel

Ik heb me weten in te houden. Alleen omdat het me niet handig leek spullen of planten te kopen, terwijl ik twee weken later weer de woonkamer leeg moest halen. Maar ik ben de Rotterdamse ‘urban jungle’ van Een bloemetje op tafel en de geduldige uitleg over de mogelijkheden met groen niet vergeten.

Het duurt niet heel lang meer of er staat binnenkort iets uit deze winkel in mijn huis. Op tafel. Op de grond. Of aan het plafond.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *