Strand Talks, weekendtips & Rotterdam

Weer of geen weer: het strand blijft de ideale plek om te relaxen na een drukke week. De meeste strandtenten zijn geopend tot half oktober dus er is nog tijd om heerlijk te eten aan zee. En zelfs als de seizoententen zijn gesloten, zijn er genoeg hotspots aan zee te vinden.

Mijn blog voor Hof van Delfland deze maand:  ‘Uitwaaien aan zee’ Over tienerhersens opfrissen en vliegeren. Lees je mee?

Misschien lukt het dit weekend nog om naar zee te gaan, want door de make-over in huis kunnen we de woonkamer en keuken niet gebruiken. Er op uit dus!

Voor wie leuke dingen wil doen in Rotterdam of lekker thuis wil lezen, de weekendlinkjes

Jongste kan niet wachten tot het gaat regenen, want ze wil graag haar nieuwe regenjas aan. Perfect ding voor op het strand ook.

Deze zag ik afgelopen week voorbij komen, in het plat Rotterdams: Nijntje op z’n Rotjeknors!

op een dag zei opa pluis

kijk, wat ik voor je hep

mooi zelluf in mekaar geflanst

een mooie rooie step

Ik bleef afgelopen week sinds lange tijd weer eens slapen bij mijn ouders en dronk wijntjes bij Leven, zo’n leuk restaurant in Sittard! 

De vers geplukte appels en peren van boer Otten zijn mee terug naar Rotterdam. En daarmee is een van mijn ‘herfst to-do’ dingen van het lijstje gestreept. Net als de date voor de Bridget Jones film, die staat voor volgende week.

‘Voor altijd jong’ is het thema van de Kinderboekenweek. Volgende week is het weer zover.

Wat baby’s van vijf maanden oud al over ons weten! 

Wijn voor je kat of hond? En nee, het komt niet uit Frankrijk…

& Rotterdam

Yes, KINO is geopend! Weer een filmtheater op deze bekende plek in Rotterdam aan de Gouvernestraat. En eten kan je er ook. Gaat op het lijstje om te proberen, want heel nieuwsgierig naar de chef-kok met deze qoute: “Ik houd van de smaak van de havenstad. Van Marseille, Napels tot Rotterdam. Steden waar de keuken zich kenmerkt door verschillende invloeden.”

Over chef-koks gesproken, Francois Geurds opent dit weekend FG Bistro op zijn oude stek in het Lloydkwartier. Een menukaart in Parijse stijl…Het is alleen nog maar de vraag wanneer ik ga toch?

A Festival Downtown op een van mijn favoriete plekken in de stad, de Nieuwe Binnenweg. Veel muziek en bekend, opkomend, nationaal of internationaal talent. Met optredens die binnen en buiten zijn. Altijd goed dus. Voor wie van buiten komt, KINO zit in een zijstraat van de Nieuwe Binnenweg. Pak je die meteen mee.

Fijn weekend! 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *