Citytrips herfst: niet (altijd) ver weg

Na de zomervakantie wil ik graag zo snel mogelijk weer op pad. Ik kijk het liefst naar citytrips in de herfst. Dit jaar is het er nog niet van gekomen, waardoor er nog steeds een paar steden op mijn wishlist staan. Online ben ik al een paar keer op reis geweest. Naar nieuwe bestemmingen maar ook naar oude liefdes.

Wat ik zou willen doen op de plek van bestemming? Misschien raar, maar eigenlijk niet veel bijzonders. Op zoek gaan naar plekken om lekker te eten, wandelen door een herfstig park of drankjes doen op een dakterras met mooi uitzicht. Misschien nog iets cultureels als er tijd over is.

Ik hoef niet heel lang weg. Een weekend is fijn. Een midweek ideaal. Maar soms zit de fun er juist in om ‘even heen en weer te gaan’.

Citytrips herfst wishlist:

Keulen

Het zal mijn zwak zijn voor steden aan het water maar Keulen zal je verbazen. We waren hier een paar jaar geleden rond kerst en ik sindsdien wil ik er naar terug. Bijvoorbeeld naar het hippe Belgisches Viertel maar ik wil ook terug naar het moderne deel in de haven. En ja, ik zet zelfs een tochtje over de Rijn op mijn lijsje, hoe truttig dat ook klinkt. Omdat een stad vanaf het water wel zo mooi is om te zien.

Valencia

Afgelopen zomer waren we ‘in de buurt’ en hebben we het laten gaan. Maar met de warme Zuid Europese temperaturen is Valencia de ideale herfstbestemming voor een citytrip. Wie weet kun je nog buiten eten, en met heel wat geluk nog zelfs aan zee. Maar zelfs als het regent is het hippe Valencia (een ‘ben-je-nog-niet-geweest’ bestemming) een stad waar je naartoe wilt.

Lille

Ja toch echt Lille en geen Parijs. Het fijne aan Lille is de bourgondische sfeer en het overzichtelijke centrum. Je rijdt er in een paar uur naartoe, de perfecte citytrip voor een dagje ‘heen-en-weer’. De vorige keer was ik er in een warm lenteweekend, maar ik ben heel benieuwd hoe de sfeer is in de herfst. Stel dat het regent, dan zou ik hier een gewone buslijn

Malmö

Zweden in herfst lijkt me prachtig. Wil je niet vliegen? Malmö is niet heel dichtbij maar goed bereikbaar met de auto. Hoewel deze stad niet heel groot is in omvang schijnt er een energieke sfeer te hangen. Het ligt bovendien vlakbij zee en daar rij je voor een herfstwandeling met de fiets naartoe. Wil je iets anders dan reis je via de Øresund brug in 20 minuten naar het hippe Kopenhagen.

Hasselt

Weer eens iets anders dan Antwerpen of Brussel is Hasselt. Vooral wie van goed eten houdt, wordt hier heel gelukkig. Veel gezellige pleintjes, hippe winkels en studentenhoekjes. Het Quartier Blue is in ontwikkeling maar belooft een plek aan het water.

Je hoeft niet altijd ver te reizen voor een leuke of juist lekkere citytrip. De uitdaging is vooral het ontdekken van de fijnste plekken in de stad. En om een andere manier te zoeken om de stad te beleven.

Welke steden ga jij deze herfst te bezoeken?

P.S. Parijs, en vooral de parken, in de herfst is altijd bijzonder. Vorig jaar om deze tijd was ik in Antwerpen. In Nederland is Roermond zo’n stad waar je niet direct aan denkt, maar die verrassend leuk is!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *