Roermond: koffie – eten – doen

Ik zal eerlijk zijn, Roermond was niet in mijn vizier als Limburgs stadje met bruisende winkels. Totdat ik er vorige week rondliep en het allerleukste straatje ontdekte: de Neerstraat! Het is weer zo’n plek, een achteraf straatje. Je loopt er zo voorbij. Maar nu niet meer.

Verrast struinde ik de mooiste winkels af, lunchte er echt ZO LEKKER en dronk ik een goed bakje koffie.

Koffie

Ik dronk die dag koffie in NOIR, een kledingwinkel waar je ook prima binnen of buiten zit om iets te drinken. Later liep ik nog langs een andere zaak waar ik een volgende keer zeker naartoe ga: La Bontà. De chocolade zag er heel goed uit!

Eten

Over lekker eten gesproken, hoe bruut is dit: ergens overheerlijk lunchen om meteen te horen dat dat na medio oktober niet meer mogelijk is! Dat overkwam mij bij Déli-Verte.

Ga dus gauw nu het nog kan.

Je zit heel knus en gezellig in het hoekje achter in de winkel. Het maakt niet heel veel uit wat je neemt want het is allemaal even lekker en vooral heel vers. En niet te vergeten: hele aardige mensen!

Talks & Treasures - Roermond-03

De dressing van de salades is zó lekker dat ik het recept vroeg. En kreeg! Jij kan het ook krijgen…Het magsiche ingrediënt is de notenazijn. En als je dát flesje koopt dan ontvang je het recept erbij. Ik heb er inmiddels al drie salades mee gemaakt en zelfs de saaiste sla wordt er bizar lekker van!

Déli-Verte

Na oktober blijft de winkel gewoon open en koop je er de heerlijkste ingrediënten om zelf mee te koken. In de vernieuwde zaak kun je bij Déli-Verte ook terecht voor luxe kookgereedschap.

Hongerig naar huis gaan is niet nodig, want straks kookt eigenaresse Mayke de lekkerste gerechten voor je, om thuis op te eten. Dus daarvoor ga ik zeker nog een keer terug. En om een nieuw flesje van de overheerlijke notenazijn te kopen!

Talks & Treasures - Roermond-04

Doen

Met een wijntje bij de lunch shopt het daarna een stuk soepeler. En er zijn in deze straat zóveel leuke winkels dat je moet opletten. YETH. is wel favoriet. Alleen al voor het verhaal!

YETH.

Eigenaren Henriette en Liesbeth openden afgelopen augustus general store YETH. na een reorganisatie bij hun vorige werk. Ze grepen hun kans om iets nieuws te beginnen, verbouwden zelf het winkelpand en staan er nu super enthousiast hun droom te realiseren.

Talks & Treasures - Roermond-01

Mooie kledingmerken als Storm&Marie en AMATOR hangen in de rekken. Verder vind je er leren tassen, sieraden en andere accessoires, maar ook lifestyle producten van Zoedt. Een aanrader om even binnen te lopen.

THE BOX

Ik had The Box concept store al gespot en daar moest ik volgens de YETH.-dames écht even naar binnen. Een walhalla voor de stoere man met al die mooie merken! Bijvoorbeeld het merk Parra. En dan sta je bij mij meteen op het lijstje.

Het allerleukste voor vrouwen in deze store? De mannen van The Box ‘poetsen’ vuile sneakers op tot nieuwe mooie exemplaren! Handig! Dat doen ze vast ook voor vrouwen. Als je het lief vraagt..

Meer winkels:

Hieronder nog een aantal fijne adresjes om te shoppen in de Neerstraat:

NOIR Fashion Café

Natuurlijk Bijzonder 

Marjon Snieders Schoenen

Woonwinkel ‘t Stokpaardje

Het Oude Kerkhof

Als je toch in Roermond bent, zet dan ook een bezoekje aan het Oude Kerkhof op je lijstje. Het klinkt niet sexy nee, maar misschien toch een keer proberen? Het ligt aan de ‘Weg langs het kerkhof’, heus, je TomTom vindt het echt!

Talks & Treasures - Roermond-06

Deze begraafplaats is een Rijksmonument dus je bezoekt niet zomaar een kerkhof. Het is ook een plek waar een liefdesverhaal verborgen ligt. Ga op zoek naar het ‘graf met de handjes’ en je ziet hoe romantisch een begraafplaats kan zijn.

 

Welke plekken in Roermond zijn jouw favoriet? Ik ben erg benieuwd want ik ga binnenkort weer een keer!

 

 

  1. Het is eventjes de stad uit, maar kom gezellig een keer rondneuzen bij Oudespulletjes.nl! We verkopen industrieel antiek: van fabriekslampen, bolflessen, metalen kastjes tot emaille borden. Achter het Outlet Centre, Op het Schoor 4. Hopelijk tot ziens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *