Koffie in Rotterdam: 4 leuke en lekkere plekken.

Na de koffie bij Starbucks was oudste laatst toe aan een nieuwe uitdaging in haar brugklasleven: op vrijdagmiddag de stad in met vriendinnen. Gezellig, een beetje chillen met de meiden.

De adresjes om relaxt te theeleuten met vriendinnen heeft ze inmiddels allemaal gezien. Genoeg keuze in Rotterdam. Dacht ik.

“Nee mam, we gaan naar de Mac”. Wat??? Pfff, ga dan naar Starbucks… Nee dus, twee burgers voor een €1,00 en een milkshake. Lekker man.

Dus die leuke thee- en koffieadresjes voor tieners, waar ik het laatst over had, maak ik echt voor jou.

Niet speciaal voor je tiener. Die gaat er waarschijnlijk toch niet heen. Behalve met jou. Als jij trakteert.

Koffie in Rotterdam

Voor de momenten waarop je een keer buiten de deur samen wilt bijkletsen. Op een plek waar jij ook blij van wordt. Met goede koffie, een fijn bakje thee, een vers sapje en veel lekkers:

NOCNOC

Voor de echte verse koffiedrinker en liefhebber van verschillende soorten filterkoffie is dit THE PLACE TO BE. Ik was er laatst en ik vind het vooral een leuke plek, omdat het in de middag vol loopt met scholieren en studenten. En omdat je er heel goed buiten kunt zitten en rond lunchtijd wat laatste herfstzon meepakt. Ik had die ochtend al teveel koffie op en bestelde daarom thee, wel een beetje suf in een koffietent als NOCNOC. Dus ik ga zeker nog een keer terug voor een goed bakkie!

Talks & Treasures - Zoet en Zout

Caffe Booon

Laatst dronk ik mijn koffie hier met vriendinnen en vroeg ik me af waarom ik zelden in deze buurt kom. Zonde! Achter het Centraal Station aan de Proveniersstraat is het supergezellig en bij Booon is de koffie echt heel fijn. Een hele relaxte sfeer hangt er, waardoor je langer blijft dan je misschien van plan bent. Helemaal niet erg toch?

De Bakkerswinkel Kralingen

De Kralingse brugklasser hoeft niet ver te fietsen en schuift makkelijk aan bij de grote tafel in De Bakkerswinkel. Brood, taart, alles is er even lekker! Toen we hier laatst op zondag gingen ontbijten, bleek de warme chocomel een schot in de roos bij de meiden!

Talks & Treasures - De Bakkerswinkel - 01

 The Tea Lab

Een van mijn eerste blogs ging over deze verborgen plek in een zijstraatje van de Meent. Je kunt kiezen uit verschillende soorten thee en sapjes, maar ze maken ook een goede bak koffie. De red velvet taart is favoriet bij oudste, net als het zithoekje boven naast de trap met mooi uitzicht op het Grotekerkplein.

Extra tienertip – Koekela

Op de Nieuwe Binnenweg zit deze oude bekende, maar nog altijd fijne plek om te zitten. Oudste en ik zijn gek op de worteltaart en er is meer lekkers. Eenmaal bij Koekela, ben je meteen in één van de levendigste straten van Rotterdam. Loop na je bakkie en taart nog even de Binnenweg af en je ziet weer een heel andere kant van de stad.

Wist je dat het 1 oktober International Coffee Day is? Een prima dag voor een goed bakkie op een van deze plekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *