Rotterdam: restaurant Opporto

Laatst ging ik uit met vriendinnen en probeerden we een culinaire nieuwkomer in Rotterdam. Restaurant Opporto is open sinds afgelopen juli en ligt onder de Hofbogen. Wow, wat is dat een enorm mooi en groot pand geworden!

Hofbogen

Het gebied rond de Hofbogen is in beweging en als er iets nieuws opent dan probeer ik het graag uit. Zo ook met Opporto.

Talks & Treasures - Opporto-01

Het pand is prachtig mooi verbouwd en vriendin M en ik zijn weg van de glazen-metalen pui bij de entree. Als je ‘s avonds vanaf de straat naar binnen kijkt, geeft de boog een lange tunnel-effect aan het pand. Een bijzonder plaatje.

Vis en meer moois

Als je binnen komt, valt direct de gigantische uit een stuk geproduceerde houten tafel op. Liefde op het eerste gezicht in mijn geval. Daar mogen ze er wat mij betreft veel meer van neerzetten bij Opporto. Eenmaal aan onze gezellige ronde tafel met halfronde zachte bank, zagen we pas hoe groot het restaurant is. En het zat helemaal vol!

Talks & Treasures - Opporto-03

Bij Opporto staan veel mediterrane en visgerechten op de menukaart, maar wie liever vlees eet kan er ook terecht. Ik heb een zwak voor grote schalen vis, omdat het me doet denken aan lange warme vakanties aan zee.

Met een vriendin deelde ik een seafood plateau (warm) met schaal schelp- en schaaldieren. Dat smaakte overheerlijk en zag er prachtig uit. Een foto ontbreekt want het gebeurt elke keer weer dat ik eerst eet en daarna pas denk aan het plaatje. Het was teveel lekkers voor twee personen en we hadden wat meer oesters gewild dan scampi en gamba’s, maar o wat was het fijn!

Opporto

Alleen al voor de inrichting zou je een keer naar Opporto gaan en dan zou ik een volgende keer met een hele grote groep aan één van de lange tafels willen zitten. Wil je intiem dineren? Dan zou ik dat erbij zeggen als je reserveert. Zodat er rekening mee gehouden wordt bij de plaatsing.

Bovenste beeld : Mireille Gommans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *