Pigalle in Parijs: hotspots in SoPi

Pigalle bij uitstek de plek voor de liefde. Helemaal als je verblijft in het trendy Hotel Amour. Deze wijk in het 9e van Parijs is ‘tres hip’ en ‘upcoming’. Waar de meeste mensen net de straatjes rond Canal St. Martin ontdekken, zijn de ‘uberhipsten’ alweer bijna Pigalle uit getrokken. Er is in ieder geval genoeg te zien in deze levendige buurt.

Toen wij eind vorig jaar in Parijs waren, verbleven we in een appartement aan de rand van het 10e, bij Canal St. Martin. Dat grenst (logisch) aan het 9e: voor R en mij bekend terrein, omdat we er al vaker zijn geweest voor concerten in La Cigale.

Verder is de wijk wereldwijd vooral bekend om de theaters, sexshops en de Moulin Rouge dus. De perfecte plek om te starten aan het einde van de middag of in de avond als de lichtjes aangaan.

Pigalle en SoPi

De winkels zijn open tot een uur of 19.00 dus er was na aankomst op vrijdag nog tijd om door de straten van SoPi (South of Pigalle) te wandelen. Als je ter hoogte van La Cigale naar de beneden loopt de Rue des Martyrs in, kom je vanzelf de leukste plekken tegen.

Talks & Treasures - Paris Pigalle

Naast bekende winkels als Kiehl’s en Le Pain Qoutidien, vind je er de meest geweldige delicatessenwinkels met verschillende specialiteiten: kaas, confiture, thee, wijn, vis, vlees, en nog meer. Loop je hier met stevige trek dan wil je overal naar binnen!

Op vrijdagavond zie je vooral Parijzenaren winkelen en zijn er nauwelijks toeristen te bekennen.

Ga je bij Rue des Martyrs een zijstraat naar rechts (of loop je hem helemaal uit en wandel je rechtsaf terug omhoog) dan kom je uit bij Rue Henry Monnier.

Ook daar weer veel winkels maar ook goede restaurants, zoals Les Affranchis en Buvette. Op vrijdag gaan ook de Parijzenaren het weekend vieren dus reserveren is in deze upcoming wijk een slimme zet.

Talks & Treasures - Paris Pigalle

Wandelend door Rue Victor Masse kom je achter elkaar muziekwinkels tegen. Wij gingen naar binnen bij La Baguetterie l’ Atelier: een winkel vol drumstellen, aardige en behulpzame mensen.

Jongste dochter drumt en wilde daar graag een nieuwe set drumsticks kopen. Een echte drummer smelt voor ‘jong talent’ zo blijkt, want ze kreeg de ‘baguettes’ als gratis souvenir.

Talks & Treasures - Paris Pigalle

Via rue Frochot, waar je ‘s avonds tot laat cocktails kunt drinken in één van de hippe bars, kwamen we in het donker uit op Boulevard de Clichy.

Met de Moulin Rouge goed in de lichtjes, beland je daar meteen tussen de toeristen en komt een ‘grumpy’ tiener weer tot leven tussen de  flitsende kleuren.

Talks & Treasures - Paris Pigalle

Onze meiden kijken niet echt op van een sexshop, maar een rij achter elkaar op de Boulevard de Clichy gaf wat vragen (Rotterdam heeft geen ‘red light district’). Het blijft voor tieners een interessant thema dus we hadden er vooral veel lol om. Cultuur en voorlichting in-één.

Wat me niet eerder was opgevallen in deze wijk, zijn de vele ‘residences’ met een groot hek er voor. Daarachter zag ik prachtig mooie huizen en kleine straatjes waar ik graag even een kijkje had willen nemen. Voor een volgende keer…

Talks & Treasures - Paris Pigalle

Pigalle is een wijk om regelmatig op te zoeken, want er komen steeds meer leuke plekken bij. Geen betere reden om wat vaker naar Parijs te gaan, lijkt me.

En nu de lente vanuit de verte lonkt (jawel) kom ik alweer helemaal in de stemming om lekker te slenteren door de ‘city of love’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *