SolFood: méditerrane traiteur in Rotterdam

Talks & Treasures - SolFood: méditerrane traiteur in Rotterdam

Op weg naar een van mijn favoriete lunchplekken, stond ik ineens voor SolFood op de Pannekoekstraat. De nieuwsgierigheid naar het eten van deze nieuwkomer wint het op dat moment. En dus streken R en ik neer aan een tafeltje in de mooie winkel van de traiteur.

De grote zaak met modern interieur heeft een goed gevulde kast met kookboeken en delicatessen. In de ruime hoge vitrine liggen allerlei soorten verse tapas. Hoewel ik voor lunch kwam, zag ik mezelf hier al op een andere dag rond borreltijd. Om met een paar van die hapjes thuis het weekend in te luiden. Of elke andere dag van de week.

We namen een belegd broodje en echt, daar kom je voor terug. Met bourgondische roots hou ik van royaal, maar dit was zeer R-O-Y-A-A-L belegd. Daarover raakte ik in gesprek met een medewerker en guess what: SolFood is niet zo nieuw als het lijkt! En royaal is hun signature.

Kennelijk heeft Rotterdam Zuid een vleugje bourgondisch, want de roots van de nieuwe vestiging liggen in Rhoon. En daar is deze traiteur met de mediterrane keuken een hotspot onder de locals.

SolFood en meer

Talks & Treasures - SolFood: méditerrane traiteur in Rotterdam

Naast onze tafel stonden drie flinke vaten met verse olijfolie waar je ter plekke de flesjes mee vult. In de grote kast tegen de muur zag ik ook mooie producten voor de keuken thuis: mayonaise, rode uien compote en harissa (voor bijvoorbeeld een van deze herfstrecepten). En een aantal kookboeken, voor wie zelf graag aan de slag gaat.

Ergens komende tijd gaat het gebeuren en wandel ik met niet al te grote trek naar binnen voor verse tapas. En ga ik het weekend of de vakantie in- of uitluiden (kan natuurlijk ook) met de méditerraanse tapas van SolFood. Zeker dat dan de zon schijnt!

Hier lees je meer over SolFood.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *