Culpepper: heerlijk eten aan zee

Eindelijk, eindelijk is na de lange winter het strandtentenseizoen weer begonnen! Gisteren was het zover en streek ik voor de lunch neer bij een van mijn favoriete tenten: Culpepper in Scheveningen.

Culpepper

Ik hou van het strand, het liefst met mooi weer, maar ook als het waait of bewolkt is. Heerlijk om langs de zee uit te waaien of langzaam op te warmen in het zand. Een beetje staren naar de golven, schelpjes zoeken, mensen kijken en totaal wegzakken in de ‘zen-stand’.

Zen dichtbij

En ik ben zo blij dat ik er niet ver voor hoef te rijden! Toen ik in Limburg woonde leek het strand zo ver en onbereikbaar. Dat is het ook, want je bent minstens 1,5 tot 2 uur onderweg voordat je het water in kunt.

Wat het Limburgse heuvellandschap is voor noorderlingen, dat is de zee voor de zuiderlingen. Het gevoel van ‘hadden we dat hier ook maar’.

En elke lente weer, als het seizoen begint, ben ik zo happy dat ik in 30 minuten op het strand ben! Alles lijkt ook zoveel relaxter met je voeten in het zand. En wordt nóg veel beter met goed eten en lekker drinken.

Culpepper food

Inmiddels is Culpepper een van onze favoriete strandtenten, vooral omdat het eten er geweldig is! We ontdekten deze tent een aantal jaren geleden toen de meiden nog klein waren. Het is zo’n plek waar je blijft zitten totdat je opeens ziet dat de zon onder is gegaan.

Culpepper salade

Ze rekenen er met eten op kinderen en doen niet ingewikkeld als je net iets anders wilt. Onze meiden zijn inmiddels gek op de wentelteefjes met aardbei en alles met chocola op de menukaart.

Gisteren waren we er weer voor het eerst dit seizoen. Hoewel er nog druk gewerkt werd aan de opbouw van de tent, kun je ook dan rekenen op fijne plek om te hangen en een lekkere lunch.

We aten een heerlijke Culpepper salade en een pizza met dezelfde naam. Vers gegrilde tonijn, knapperige groenten, een pittige dressing en een superkrokante pizzabodem. Altijd even lekker!

Kun je niet kiezen uit al het lekkers? Ga dan voor een van de pizza’s; ze zijn allemaal even lekker.

Wat is jouw favoriete strandtent?

  1. Die strandtent ken ik nog niet. Lijkt mij erg leuk en het eten ziet er heerlijk uit. Ga we zeker uitproberen deze zomer! Dank voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *