De beste vinaigrette voor oesters, de Hog Wash.

Wist je dat donderdag 20 september het oesterseizoen van start gaat? Ik kon niet wachten en maakte laatst deze bijzonder heerlijke vinaigrette voor bij de portie oesters thuis. Terwijl de liefde zijn eerste keer beleefde met oesters openen (check de video), ging ik aan de slag met het recept voor de beste dressing tot nu toe. Van de mensen van Hog Island, onze eerste food-stop tijdens de roadtrip door Californie afgelopen mei.

Tijdens ons weekje in Bretagne profiteerden we, achteraf gezien, te weinig van het verse aanbod bij de oesterbank. Daar kregen we thuis spijt van en toen moest het er maar van komen: zelf aan de slag met oesters.

Eindelijk, eindelijk kwam de oester ‘gear’ van de liefde uit de kelder en ging hij aan de slag met het souvenir. Intussen ging ik op zoek naar de perfecte vinaigrette voor rauwe oesters. En vond die naast het recept voor de pikante variant voor oesters op de BBQ, de BBQ Bourbon Chipotle Butter.

Het geheim van de Hog Wash?

De koriander. En de zoet-zuur mix.

Beste recept oester vinaigrette

Wat heb je nodig:

1/4 kop gekruide rijstazijn
1/4 kop ongekruid rijstazijn
1 grote sjalot, geschild en fijngehakt
1 grote jalapeño peper, zonder pit en fijngehakt
1/2 bos koriander, fijngehakt
sap van 1 limoen

Bereiding (kan deels vooraf):

Meng alle droge ingrediënten in een grote kom door elkaar en sla ze gekoeld op in een luchtdichte verpakking. Voeg vlak vóór het opdienen limoensap en azijnmengsel toe. Serveer in een glaasje of een kleine, ondiepe schaal naast vers geschilde rauwe oesters. Gebruik de Hogwash dezelfde dag waarop het gemaakt is.

Meer recepten van Hog Island Oysterfarm?

Kom maar op met dat oesterseizoen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *