Tomales Bay: oesters voor lunch bij The Boat Oyster Bar

Toen ik beelden van deze geweldige plek op Instastories plaatste en vroeg of iemand er meer over wilde weten, regende het verzoekjes. Daarom als eerste (verwacht een Californië-reeks komende tijd) de oesterkwekerij Hog Island Oyster Farm in Marshall bij Tomales Bay.

Tomales Bay: oesters voor lunch bij The Boat Oyster Bar.

We reden hier naartoe vanuit San Francisco over de Golden Gate (inclusief deze stop bij het vista point) en door het heuvelachtige en groene landschap van Marin County. Na de drukte in de stad is zo’n ritje een prima manier om in de roadtrip-flow te raken.

Tomales Bay: oesters voor lunch bij The Boat Oyster Bar.

Aanschuiven aan de picknicktafels van deze duurzame oesterkwekerij in Marshall betekent tijdig een tafel reserveren. Ook voor de maandaglunch. Zeker als de zon schijnt. En je met hongerige pubers aankomt. Dat had ik al maanden tevoren geregeld gelukkig.

Lunch aan het water in Marshall, Marin County

Het is niet dat wij fervente oestereters zijn, maar ik eet ze graag als ik zeker weet dat ze heel erg goed zijn. En dat zijn ze hier. De schaal zag er zo aantrekkelijk uit dat ook de meiden er een namen. Om daarna vlug weer over te stappen op de plankjes met kaas, vlees en brood. Maar wat mij betreft was de vakantie toen al geslaagd.

Tomales Bay: oesters voor lunch bij The Boat Oyster Bar.

Tomales Bay: oesters voor lunch bij The Boat Oyster Bar.

Het leuke hier is dat je ook zelf je oesters op de BBQ legt, of ze rauw eet. Reserveer daarvoor een picknicktafel met BBQ. Als ongetrainde oesteropeners kozen wij voor de restaurantplek.

Tomales Bay: oesters voor lunch bij The Boat Oyster Bar.Op de kaart natuurlijk oesters, van de BBQ of naturel. Met de perfect dip erbij. Naast oesters is er nog keuze uit kaas en vlees uit de omgeving en salades.

Tomales Bay en Cypress Grove

Intussen keken we uit op het water, Tomales Bay, de houten vissershuisjes langs de baai en zakten we langzaam verder in onze relaxmodus deze vakantie. Het natuurgebied er naast is prachtig en een volgende keer zou ik hier graag langer blijven. Bijvoorbeeld om Cypress Grove te verkennen. Zo mooi.

Voor wie nog op reis gaat: als je hier of in Point Reyes National Seashore je avontuur begint in plaats van in de stad zou je zomaar eens extra snel in ontspannen vakantiesfeer raken.

Tomales Bay: oesters voor lunch bij The Boat Oyster Bar.

We genoten uitgebreid van de lunch in de zon op het terras aan het water. Extra fijn dat het die dag mooi en vooral droog weer was, want de oesterbar is een buitenbar. Er is geen mogelijkheid om binnen te zitten. Wel om te kijkje te nemen bij de kwekerij en oesters te kopen om mee naar je vakantiehuis te nemen.

Voor vertrek gingen we op zoek naar het perfecte souvenir dat bij deze plek hoort. Toevallig troffen we daar een Amerikaanse medewerker met, hoe kan het ook anders, Nederlandse roots. We raakten aan de praat, waarover hoor (en zie) je binnenkort.

Stel nu dat je geen roadtrip doet, maar in San Francisco blijft, dan kun je naast Hog Oyster Island in Marshall, Tomales Bay terecht bij de locatie in de stad.

Ook aan het water. Natuurlijk

#altijdaanhetwater

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *