Zomerse terrassen bij de Bergse Voorplas

Het is haast onmogelijk dat je nog niet op een van de zomerse terrassen in Rotterdam hebt gezeten. Tijdens warme, zinderende lentedagen zoek ik het liefst een plek aan het water op. Niet om een duik in te nemen, wel voor een extra relaxte sfeer. Wie daar naar op zoek gaat, heeft niet meteen Hillegersberg in het vizier.

Wist je dat op warme, zonnige dagen de Bergse Voorplas helemaal tot leven komt? Die ligt dan vol met sloepjes, zeilbootjes en SUP-ers. Voor een rondje plas of om ermee te varen naar de eilandjes in het water. Wie, zoals ik, geen eigen bootje heeft, huurt er een of blijft aan wal.

Zomerse terrassen aan de Bergse Voorplas in Hillegersberg

Ook zonder CHANEL-galore (bedenk dat Rotterdam best een toef Dynasty kan hebben naast al het niet-lullen-maar-poetsen) zijn deze zomerse terrassen in Hillegersberg de beste plekken voor een relaxte buitensfeer met ijs en fijne wijn.

Abrazo

Het terras van Abrazo ligt flink in de zon en is een mooie plek om tijdens de lunch al te proosten op het zomerse weer. Het leven. De vriendschap. Of wat dan ook. Tegen het einde van de dag en in het weekend is het hier een bruisende boel. Blijf vooral jezelf, met of zonder franjes. Het is zien en gezien worden, ieder zijn ding, heel relaxed.

Meestal zit ik hier met vriendinnen en zijn we te druk in gesprek om echt te kiezen uit het menu. De specialiteit voor lunch en diner is tot nu toe de makkelijkste weg naar al het lekkers op de kaart.

Talamore

Onze meiden zijn vaak te vinden bij Talamore (beeld homepage) voor het heerlijke ijs. Op een of andere manier kom ik hier zomer en winter vaak terecht met jongste puber, een zoetekauw. Naast ijs kun je bij Talamore ook kiezen voor een taartje en lunch met een broodje of salade.

Met lekker weer zitten we het liefst buiten op het kleurige terras met uitzicht op de plas. Voor ouders met kleine kinderen is dit een prima koffieplek, omdat het niet direct aan de straat ligt.

Wijnbar Mendoza

Verstopt achter restaurant Gauchos ligt Winebar Mendoza waar ze het zomerse terras inmiddels hebben uitgebreid met relaxte loungeplekken aan het water. Op een warme dag spreek je hieraf met je familie, ouders of vrienden en wil je blijven zitten tot de zon ondergaat. Niet alleen door het uitzicht en de wijn, maar ook de gerechtjes op de kaart houden je in relaxmodus.

De beste manier om hier weg te komen, is door een picknickmand te bestellen die je meeneemt in je (al dan niet gehuurde) sloepje.

Of te blijven tot de zon onder is.

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Winkeliersvereniging Hillegersberg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *