De Huismeester: bellen voor je drankje

In het kleinste pand van het Timmerhuis opende vorige week De Huismeester. Aan de Meent, op de hoek voor HAY, eet en drink je in de voormalige woning waar ooit de huismeester van dit jaren ’50 gebouw woonde. Op deze oer-Rotterdamse plek ontdek je dat je belt voor meer. Wat?

Talks & Treasures - De Huismeester 1

Van buiten lijkt het heel klein, maar eenmaal binnen blijkt het ruimer dan je denkt. Dat komt niet alleen door de vele ramen in het hoekpand maar er is zelfs een tweede verdieping. Daar plof je neer in de huiskamerhoek op de rode bank naast de groene mosmuur.

Wie wil schuift aan op een van de caféstoelen, of strijkt neer op de barkruk langs de ramen. Vanaf die plek heb je, net als beneden, het beste uitzicht op het winkelende publiek op de Meent.

Zit je daar eenmaal heerlijk en is je drankje op? Of wil je nog iets bestellen?

Dan bel je De Huismeester. Ja echt!

Je belt hem (of de huismeesteres) met de zwarte telefoon die bij je plek hangt. De bar neemt je bestelling op en jij kan lekker blijven zitten. Hoef je niet onnodig de trappen op en af. Hoe handig is dat!

Ik vraag me net af: zou je ook van de huiskamerhoek naar de raamkant kunnen bellen? Stel nou dat daar iemand zit die je leuk vindt?

Talks & Treasures - De Huismeester

Mooie kaart, fijne mensen

In de kleine keuken bereidt De Huismeester gerechten voor de lunch, borrel en diner. Alleen het lekkerste komt op de kaart, zo is beloofd.

Ik at er laatst tijdens lunch een flink belegde boterham vitello; heel lekker en geen zuinige porties. Het zijn vast mijn Limburgse roots dat ik daar toch extra blij van word.

Verder, en niet onbelangrijk, de mensen die er werken zijn aardig en enthousiast. En bij De Huismeester houden ze van een praktische aanpak: vriendin vertelde dat ze, voor haar puberkind met een pijnlijke nieuwe bovenbeugel, zelfs de korstjes van de sandwich snijden.

Die kleurige bar en het verhaal over de bijzondere dranken, heeft me als wijndrinker toch nieuwsgierig gemaakt. Inmiddels wil ik terug om zo’n Sour te proberen.  En dan bij voorkeur op die fijne bank boven.

Zodat ik daarna kan bellen. Om pinchos te bestellen…

Dus daar wacht ik mee tot de zomer echt is afgelopen, want tot die tijd zit ik nog even op het zonnige terras van De Huismeester.

P.S. Nog zo’n fijn Rotterdams terras met zon vind je verderop de Meent.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *