Herfst picknick: 5x wat neem je mee?

Zon in de herfst is zo bijzonder, daar wil ik altijd extra van profiteren. Buiten zijn, liefst met eten en relaxt genieten. Heb je een tuin of balkon? Dan ben je al snel geneigd om daar te blijven. Maar is het niet veel leuker om er op uit te gaan en te picknicken? Aan het water, in het park of het bos. Hoe mooi met een herfstige achtergrond!

Afgelopen weekend zag ik Franse families in Parijs picknicken in de zon aan het Bassin de la Vilette. En niet alleen families, maar ook eenlingen of vriendengroepen: met een fles wijn, een tas of mand eten en een kleedje. En voor wie echt relaxt wil zitten, een stoel. Meer heb je niet nodig om je zonnige weekend uit te buiten! Zie je het al voor je?

Talks & Treasures - Herfst Picknick - foto Beth Kirby-1

Herfst picknick tips & eten

Als de zon heel de dag schijnt, kan je de herfst picknick net zo simpel houden als ‘s zomers: pak een kleedje, een fles sap of wijn, glaasjes, een mes, wat eten en klaar ben je.

Borden, bekers en messen

Ik vind het servies op de foto’s zo mooi! Maar niet heel praktisch. Gelukkig zijn er naast plastic of papier nog andere mooie outdoor materialen.

De emaillen mokken en borden die je nu veel ziet, zijn mooi en kunnen tegen een stootje. Perfect dus om mee te nemen.

Talks & Treasures - herfst picknick

Blijf warm

Vaak is het meteen wat frisser als er een wolk voor de zon is en dan zijn de volgende spullen we zo handig: een extra warme deken om op te zitten, een wollen omslagdoek en een thermosfles voor warme thee of chocomel.

Talks & Treasures - Herfst Picknick - foto Daniel Faro

Makkelijk en lekker

Je kan een picknick zo uitgebreid of eenvoudig maken als je wil. Ik hou van simpel, makkelijk mee te nemen en lekker eten: lekker brood, franse kazen, goede vleeswaren, kip of een warm soepje (kan in de thermosfles). En natuurlijk een wijntje.

Talks & Treasures - Herfst Picknick - foto Beth Kirby

Warme hap

Een paar warme happen op een koelere dag maken je picknick helemaal tot een buitenfeestje. Denk aan: kip, omelet, beenham of guiche. Maak of warm het thuis op, verpak het goed in de folie en neem het mee in een thermotas.

Fun BBQ

Wil je meer outdoor actie? Neem dan een mini BBQ mee. Kies voor eten dat snel klaar is, want je wil geen uren wachten in de herfst. Kies bijvoorbeeld voor worstjes, zodat je ter plekke warme hotdogs maakt! Maiskolven of saté kunnen ook op je lijstje.

Wat zou jij meenemen voor een herfst picknick? Heb je tips, laat ze dan achter in de reacties onderaan de pagina. 

Beelden: homepage Monica Pinto; bericht: Beth Kirby en Daniel Faro

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *