KINO Rotterdam: de film en food oase

Een update van deze blog met een nieuwe film waar je lachend vandaag komt. In juli zag ik de romantische komedie The Big Sick tijdens de Europese première in KINO. Hij is vanaf 3 augustus te zien in de bioscoop.

De grappige film gaat over de in Pakistan geboren en in Amerika opgegroeide comedian en hoofdrolspeler Kumail Nanjiani en zijn vrouw (co-scenarioschrijver van de film). Superverliefd vertelt hij haar pas later dat zijn traditionele ouders hem het liefst met een Pakistaans meisje zien. Zij maakt het uit, waarna ze ernstig ziek wordt. Aan haar ziekbed krijgt hij een speciale band met haar excentrieke ouders.

Het culturele thema deed me af en toe denken aan Master of None en de liefdesperikelen van Aziz Ansari.

Maar bij het zien van The Big Sick krijg je ook nog eens erge trek. Tijdens de hele film zie je de lekkerste gerechten voorbij komen. Daar hadden ze best de recepten van mogen delen. Díe vraag had ik moeten stellen toen ik de kans had!

TIP: de film duurt best lang en met al dat eten is het aan te raden vooraf te eten!

Na een drukke werkdag aten R en ik thuis snel iets om daarna naar de première te vertrekken. Wat denk je? De lekkerste Indiase en Pakistaanse hapjes werden die avond geserveerd. De keuken van KINO opent weer op 1 september. Tot die tijd red je je makkelijk met leuke restaurants op en rond de Nieuwe Binnenweg.

KINO bar & restaurant

Vlak na de opening at ik bij KINO. Het eten is heerlijk, het restaurant mooi ingericht en je zit er heel fijn. Misschien raar, maar ik weet niet of ik elke keer voor de film kom als ik naar KINO ga. Ik breng hier makkelijk zonder filmkaartje de avond (of middag) door. R en ik waren nog lang niet uit gekletst aan het begin van de avond en bleven na de wijntjes nog eten.

De menukaart werd op dat moment nog ‘getest’ dus of de kalfswang er nog op staat durf ik niet te zeggen. Maar lekker! Net als de verse bijzondere, ik weet niet precies meer wat het was, groenten bij het gerecht. De chef-kok kookt ‘in het seizoen’ en wat de dag (markt) hem brengt. Daar hou ik van en het geeft afwisseling aan de kaart. De bediening was zo leuk en vrolijk dat we ook nog dessert kozen.

We hadden nog wel kunnen blijven voor een rondje extra drankjes, maar de meiden belden. Waar we bleven, we gingen toch alleen een filmpje kijken en snel iets eten? Dat dachten wij ook, maar het was te leuk.

Gelukkig is KINO ook overdag geopend voor koffie, eten of een filmpje.

Check deze plekken met zonnig terras. Of deze restaurants met tuin.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *